Egyelőre nem a huligánok keserítik meg az angolok életét Oroszországban

England Media Access - 2018 FIFA World Cup Russia NurPhoto SPORT FIFA FIFA World Cup Russia 2018 England Media Access PLAYER SOCCER PLAYER International Team International Team Competition England National Football Soccer Team Russia 2018 FIFA Russia 2018
England national team players during an England national team open-to-public training session ahead of the FIFA World Cup 2018 on June 13, 2018 at Stadium Spartak Zelenogorsk in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sokan féltették az angolokat, hogy nem várják őket a legnagyobb szeretettel Oroszországban, és részben igazuk is lett a károgóknak. De nem úgy, ahogy arra előzetesen számítottak.
Vágólapra másolva!

Félteni persze elsősorban a válogatottat Oroszországba elkísérő szurkolókat féltették, főleg attól, hogy a két évvel ezelőtti franciaországi Európa-bajnokságon látott angol-orosz huligánháborúhoz hasonló jelenetek játszódnak majd le a mérkőzések előtt és után. Ennek egyelőre semmi nyoma, a szurkolók vígan italoznak és énekelnek Oroszország-szerte, Gareth Southgate csapatának viszont már nem ilyen vidám az élete.

Az angolok első meccsének helyszínén, Volgográdban valóságos szúnyog- és moszkitóinvázió fogadta a csapatot, ami alaposan bezavart az edzésekbe.

Jönnek a szárnyas kis ördögök Forrás: Sputnik/Uliana Solovyova

A Volga-parti iparváros képviselői jelezték a szervezőbizottságnak és a városokról szóló turisztikai kiadványok szerkesztőinek, hogy jó lenne megjeleníteni a várható szúnyogáradatot, és azt is, hogy ők "vegyi fegyvert" is bevetnek a rovarok ellen. A szervezők viszont jelezték, hogy a kifejezésnek politikailag nincs éppen jó üzenete, úgyhogy eltekintenének ettől.

A rovarirtás ettől még tény, de hiába permeteztek a hétvégén a helyi erők, hétfőn már újra elviselhetetlen volt a szárnyas bitangok jelenléte. Az angol csapat ideiglenes szállásáról tudósító Sky Sports riportere, Kaveh Solhekol több bejelentkezést is kénytelen volt lemondani.

Az angolokat amúgy az ág is húzza: a Szentpétervártól 30 kilométerre, Repinóban lévő állandó bázisukon ugyanis - lévén nyár - szinte állandóan világos van. A legendás pétervári fehér éjszakákon júniusban csak egy-két órára megy le a Nap, az angolok pedig arra panaszkodnak, hogy nem tudnak rendesen aludni.

Éjnek évadja Szentpéterváron június közepén Forrás: AFP/Mladen Antonov

Nem kellett volna kijutni, és akkor nem lenne gond, mondhatjuk.