Társoldalunk:

Népharag zúdult az amerikai legendára, amiért Mexikónak drukkol

2018.06.18. 11:11

Az amerikai labdarúgó-válogatott korábbi támadója, Landon Donovan nem kis botrányt kavart hazájában, amikor egy reklámfilmben arra buzdította honfitársait, hogy a 2018-as világbajnokságon drukkoljanak Mexikónak. Több egykori játékostársa is kiakadt, volt olyan is, aki igencsak drasztikusan fogalmazott.

Donovan 259 mérkőzésen lépett pályára a Los Angeles Galaxy színeiben, majd 2016-ban (másodszor is) visszavonult. 2018 januárjában aztán reaktiválta magát, és a mexikói León csapatához igazolt. Most pedig arra próbálja ösztönözni az amerikai népet egy Wells Fargo-reklám keretében, hogy mivel az USA-nak nem lehet drukkolni, buzdítsák Mexikót.

Arra ő sem számított, hogy ezzel a népharag kereszttüzébe kerül. Korábbi válogatottbeli társai a különböző közösségi oldalakon szálltak bele az amerikai nemzeti csapat társgólrekorderébe.

A már visszavonult Taylor Twellman egyenesen odáig ment, hogy kijelentette: inkább levágná a lábujját, minthogy a nagy rivális Mexikónak drukkoljon. A kolumbiai Sebastian Salazar is arra kérte az amerikai állampolgárokat, hogy ne szimpatizáljanak a mexikóiakkal, mert hát az mégis hogy nézne ki. Cobi Jones sem fogta vissza magát:

Mexikó nem az én csapatom, hanem egy rivális. Vajon az argentinok drukkolnának a braziloknak? Az angolok a németeknek? Barcások a Realnak? Manchesteresek a Liverpoolnak? A sportban lehet valaki ellen is szurkolni, egy regionális rivális ellen meg pláne.

Donovan megpróbálkozott az önvédelemmel Twitteren, de akkora mennyiségű kritika zúdult rá (hazaárulózás, zsoldosozás, stb.), hogy inkább annyiban hagyta az egészet. Majd lecseng ez is.