A japán fociválogatott tagjait sokkolta az oszakai földrengés

Japán-Kolumbia, foci-vb, vébé, Brazília 2014
CUIABA, BRAZIL - JUNE 24: Jackson Martinez of Colombia shoots and scores his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Japan and Colombia at Arena Pantanal on June 24, 2014 in Cuiaba, Brazil. (Photo by Christopher Lee/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nisino Akira szövetségi kapitány szerint a japán labdarúgó-válogatott néhány tagját sokkolta a hétfő hajnali, oszakai földrengés.
Vágólapra másolva!

A szakember szerint több labdarúgója is aggódott a szerettei és családtagjai miatt, ez pedig hatással lehet együttese keddi, Kolumbiával szembeni találkozójára.

"Szeretném kifejezni együttérzésemet az áldozatok családjának, remélem, gyorsan sikerül helyreállítani a károkat" - mondta Haszebe Makoto, a távol-keleti együttes csapatkapitánya. Ő is hozzátette, hogy néhány csapattársa - akinek családja a környéken él -

aggódott az otthoniakért, ez pedig nem volt jó hatással a felkészülésükre.

A Japán játékosokat is megrázta az oszakai földrengés Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Christopher Lee

A japán csapat kedden, magyar idő szerint 14 órától Kolumbia ellen kezdi meg világbajnoki szereplését Szaranszkban. A H csoportban még Lengyelország és Szenegál kapott helyet.

A 6,1-es fokozatú, hétfő hajnali természeti csapásban négy ember meghalt,

s több mint 300-an megsérültek. Oszakában ez volt a legintenzívebb szeizmikus hatás azóta, hogy 1923-ben elkezdtek átfogó méréseket végezni.