Társoldalunk:

Bede Ferenc: Nagyot hibázott a bíró

2018.06.18. 22:38

Az Origo szakértője, a korábbi FIFA játékvezető, Bede Ferenc szerint jogosan ítélt büntetőt a Tunézia-Anglia játékvezetője Walker könyöklése után, Harry Kane-nek is járt volna azonban a tizenegyes, amikor egy szöglet után két kézzel lerántották.

Forrás: Origo

Bede Ferenc a következőket fűzte hozzá a Tunézia-Anglia mérkőzéshez: „A 33. percben Walker a felette átszálló labdánál ösztönszerűen hátralendítette a karját, hogy akadályozza a mögötte lévő tunéziai játékos mozgását. A karja az ellenfél arcába vágódott, amit a játékvezető tisztán érzékelt, és felelőtlen kézhasználat miatt büntetőt ítélt, és sárga lapot adott. Ha a játékvezető nem így ítéli a szituációt, vélhetően a videobíró nem javasolja büntető megadását, azonban a tv-felvétel alapján jogosan fogadta el a játékvezető döntését” - mondta Bede.

Íme, az eset videón:

A korábbi játékvezető szerint viszont az angoloknak is járt volna egy tizenegyes, méghozzá ennél a szituációnál:

„A 40. percben az eddigi gyakorlatnak megfelelően a videobíró nem foglalt állást, amikor Kane-t a büntetőterületen belül a tunéziai védőjátékos két kézzel átkarolva, szabálytalanul földre húzta.A visszajátszás alapján büntetőt kellett volna ítélni az angol csapat javára.

A hiba végül nem került az angolok győzelmébe, Harry Kane ugyanis a 91. percben megszerezte második gólját, Gareth Southgate csapata így győzelemmel kezdte meg oroszországi szereplését. Más kérdés, hogy ezúttal sem múlt el nap bírói tévedés nélkül Oroszországban.