Kitiltották az angol mezeket és zászlókat az angol kocsmákból

Horizontal
England fans wave flags in the sunshine ahead of the International friendly football match between England and Nigeria at Wembley stadium in London on June 2, 2018. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
A tunéziai meccsel Angliának is megkezdődik a világbajnokság hétfő este a G-csoportban. A fanatizmusokról (is) híres angol szurkolóknak azonban le kell mondaniuk egyik legfontosabb kellékükről - már ha valamelyik Wetherspoon pubban akarják győzelemre biztatni az angol válogatottat.
Vágólapra másolva!

A népszerű hálózat tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek: 880 kocsmájuk egyikébe sem engedik be nemzeti viseletben a vendégeket, a személyzetnek pedig tilos angol zászlókat kiraknia a helyiségekbe, és természetesen az alkalmazottak sem vehetik fel egyik angol mezt sem.

Itt aztán nem lesz szurkolgatás Forrás: NurPhoto/Jonathan Nicholson/NurPhoto/Jonathan Nicholson

Ehelyett csakis egy olyan, speciális dekorációt használhatnak, melyen a világbajnokságon részt vevő összes nemzet zászlaja szerepel. Hogy pontosan mi az oka és a célja a tilalomnak, arról senki sem nyilatkozott.

Nem kell itt összevissza lobogtatni Forrás: AFP/Ben Stansall

A dolgozók nevetségesnek tartják a szigorítást.

Harry Kane, Kyle Walker és Jordan Henderson jó hangulatban edzett a többiekkel vasárnap, ők még biztosan nem hallottak a meztilalomról Forrás: AFP/Paul Ellis

A Tunézia-Anglia meccs este nyolckor kezdődik.