A játékvezető mutatta meg a japánoknak a szomorú igazságot

fbl Horizontal
Slovenian referee Damir Skomina (R) confirms Colombia's equalizer as (fromL) Japan's defender Yuto Nagatomo, Japan's forward Yuya Osako and Japan's midfielder Makoto Hasebe claim during the Russia 2018 World Cup Group H football match between Colombia and Japan at the Mordovia Arena in Saransk on June 19, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Zajlottak az események a Kolumbia-Japán csoportmeccs első félidejében, amiből a szlovén bíró, Damir Skomina is kivette a részét.
Vágólapra másolva!

A rutinos játékvezető előbb szívfájdalom nélkül hozott meg egy határozott és jó döntést a harmadik percben, amikor teketóriázás nélkül kiállította a kolumbiai hátvédet, Carlos Sánchezt, aki a tizenhatoson belül kézzel próbálta megakadályozni egy japán gólszerzési lehetőséget, majd mutatott a tizenegyespontra.

A játékrész hajrájában pedig hasonlóan magabiztos volt, amikor Quintero szabadrúgása után rögtön jelezte, hogy Kawasima kapus a gólvonalon túlról kaparta vissza a labdát.

Meg kellett próbálni kimagyarázni:

A hevesen reklamáló japánok kedvéért beizzították a gólvonal-technológiát, ami egyértelműen megmutatta, hogy mi a helyzet, Skomina pedig a szavak helyett csak felmutatott a szaranszki stadion nagy kivetítőjére: oda nézzetek, fiúk, ott az igazság, lehet menni a középkezdéshez.