Társoldalunk:

Neymar, te csak kisgyerek vagy a játszótéren

2018.06.20. 06:04

Ezt nem mi mondjuk, hanem Dean Jones, a Bleacher Report munkatársa.

Szerinte ugyanis Svájc ellen úgy focizott, mint egy „kisgyerek a játszótéren, aki mindig magának akarja a labdát", és semmi hasznát nem vette a csapat. A brazilok ezért talán jobban járnának, ha a következő, Costa Rica elleni meccsen legnagyobb sztárjuk nélkül állnának ki.

Kik vagyunk mi, hogy vitába szálljunk Mr. Jonesszal, de azt azért erős túlzásnak érezzük, hogy Neymar hátráltatta volna a csapatot. Aki kioszt négy kulcspasszt (olyan passz, ami után a társ közvetlen lövőhelyzetbe kerül), megcsinál öt cselt, és több hónapos sérülésből való visszatérés után bevállal 31 (!) párharcot, az nem hátráltatja a csapatát, hanem pont ellenkezőleg: próbálja húzni.

Neymar, a „haszontalan"Forrás: Twitter/Tevago Silva

Neymar a brazilok hétfői edzésén sérült meg, 15 perc után a lábát húzta, és Bruno Mazziotti fizioterapeuta kíséretében bicegett az öltözőbe. A csapatorvos, Rodrigo Lasmar szerint már a Svájc elleni meccs után is fájdalmat érzett a bokájában, ami elsősorban a tíz elszenvedett szabálytalanságnak volt a következménye.

A brazilok pénteken 14.00 órától játszanak Costa Ricával a vb csoportkörének második fordulójában. Mondani sem kell, a Svájc elleni 1–1-es döntetlen után kötelező nekik a győzelem.