Társoldalunk:

Ronaldo kiakadt a portugálok gyenge játékán

2018.06.20. 19:58

Cristiano Ronaldo annak ellenére, hogy újabb történelmi gólt szerzett, a legkevésbé sem volt elégedett a portugál válogatott Marokkó ellen mutatott játékával, és ezt meg is osztotta Fernando Santos szövetségi kapitánnyal.

A portugál válogatott ugyan Cristiano Ronaldo góljával már a negyedik percben megszerezte a vezetést Marokkó ellen, azonban ezt követően rá sem lehetett ismerni az Európa-bajnoki címvédőre: alig mentek át a marokkói térfélre, szinte nem volt felépített támadásuk, és a védelmet is nem egyszer hozta nehéz helyzetbe az észak-afrikai csapat. Az első félidő lefújása után Ronaldo nem is tartotta magában a keserűségét.

„Elég bénán játszunk. Nagyon kevés ez a játék” – mondta az öltözőbe menet Fernando Santos szövetségi kapitánynak. 

A dühös kritika nem igazán talált nyitott fülekre, a portugál csapat a második félidőben sem úgy játszott, mint a vébé egyik esélyese, és félelmetes támadósora helyett főként Rui Patrício kapus bravúrjainak köszönhetően nyerte meg végül 1-0-ra a mérkőzést.

„Az a legfontosabb, hogy győztünk. Tudtuk, hogy keményen kell majd küzdeni, nem leptek meg bennünket a marokkóiak. Jól reagáltunk a játékhelyzetekre, én szereztem egy gólt, megvan a három pont, így elégedett vagyok” – mondta már némileg lehiggadva a mérkőzés után.

Hozzátette: a csoportkört megpróbálják jól befejezni, s ehhez közel állnak.