Társoldalunk:

Bede Ferenc: A bírónak szerencséje, hogy a brazilok nyertek

2018.06.22. 16:24

A brazil labdarúgó-válogatott Philippe Coutinho és Neymar hajrában szerzett találataival kétgólos győzelmet aratott Costa Rica ellen. A találkozón főszerepet kapott a videobíró technológia is, ugyanis döntetlennél a holland játékvezető büntetőt ítélt a braziloknak, majd némi videózás után visszavonta azt. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint a mérkőzést dirigáló Bjorn Kuipers tévesen ítélt tizenegyest, bár a holland védelmében elmondta, hogy elsőre szabálytalannak tűnt, ahogy Neymart földre vitték.

BEDE BLOGForrás: Origo

A 79. percben a Costa Rica-i Giancarlo Gonzalez próbálta szerelni a brazil Neymart, úgy hogy kicsit a kezét is bevetette. A holland Bjorn Kuipers játékvezető először tizenegyest ítélet, azonban néhány másodperc múlva rászóltak a fülére és némi videózást követően visszavonta az ítéletet.

„Neymar eltolta a labdát a Costa Rica-i mellett, aki utána a hasához nyúlt. Élőben úgy látszott, hogy ezzel visszatartotta és ezért esett hátra. A holland Kuipers játékvezető ezt látta, ezért ítélt büntetőt. Viszont a VAR-központból rászóltak, hogy nézze vissza a felvételt, ezt követően pedig labdaejtést ítélt, ami azt jelenti, hogy elsőre rossz döntést hozott. A Costa Rica-i nem tartotta vissza Neymart, ha viszont meghúzta volna a mezét, akkor előrefelé kellett volna esnie. Azzal, hogy visszavonta a büntetőt, jó döntés született, bár szerencséje, hogy Brazília megnyerte a mérkőzést" – mondta Bede Ferenc, az Origo szakértője.