Társoldalunk:

Hatalmas játékvezetői baki is kellett a svájci csodához

2018.06.22. 22:46

Érdekes jelenetek játszódtak le a Szerbia-Svájc (1-2) mérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának péntek esti összecsapásán. Ráadásul az egyik mérkőzést befolyásoló hiba volt a játékvezetőtől. Az Origo vb-szakértője, a volt FIFA-bíró, Bede Ferenc mondja el a részleteket. 

Bede Ferenc meccset befolyásoló hibát látottForrás: Origo

A 66. percben érdekes ítélet borzolta a kedélyeket, mivel a tizenhatoson belül ketten rántották le Mitrovicsot, ám a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a támadó volt szabálytalan, így nem büntető, hanem svájci szabadrúgás következett.

„A svájci büntetőterületen belül két védő karolta át a szerb Mitrovicsot, de a játékvezető meglepetésre kifelé ítél szabadrúgást, pedig a büntető lett volna a megfelelő döntés" – mondta az esetről Bede Ferenc.

A 74. percben a svájci Mario Gavranovic az oldalhálóba lőtt, így a meccs szempontjából nem lett döntő jelentőségű ez a támadás, de a korábbi FIFA-játékvezető szerint ekkor is érdekes eset történt.

„A svájci játékos egyértelmű lesen lépett ki, az asszisztens végig futott az akcióval, megvárta, hogy a támadó gólt rúg vagy sem. Amikor nem született találat, akkor határozottan lest jelzett, tudva, ha mégis rosszul döntött, gól már nem született belőle. Érdekes taktika az asszisztens részéről."