Társoldalunk:

Az argentin sajtó már temeti Messiéket

2018.06.22. 10:36

Az argentin és a nemzetközi sajtó is temeti a rajt előtt az esélyesek között számon tartott argentin válogatottat, amely a horvátoktól elszenvedett csütörtök esti 3-0-s vereség után a kiesés szélére sodródott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Argentínában a La Nacion a rossz összeállításban látta a vereség okát.

"A katasztrófa krónikája" - írta címében az Olé, amely a válogatott szempontjából szörnyű napnak nevezte a csütörtökit.

A La Capital szerint ez az argentin csapat nem egy igazi válogatott.

"Sampaoli és a fiai a saját hozzá nem értésükbe buktak bele. Amennyire fájó a valóság, annyira várható volt" - fogalmazott a lap.

Még a szövetségi kapitány Jorge Sampaoli menesztése is szóba kerültForrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

A spanyol Marca azt írta, hogy "Argentína kikapott. Messi kikapott." A Sport pedig úgy fogalmazott: "Argentína örök dráma."

A brit Daily Mail szerint "Messi vb-álma szertefoszlóban", és a Times is a Barcelona sztárjátékosára hegyezte ki értékelését.

Ahogy telt múlt az idő, és Argentína rémálma egyre inkább kezdett valósággá válni, Lionel Messi nem volt más, mint egy elveszett kisfiú" - írta az újság.

Lionel Messinek semmi sem sikerült a horvátok elleni mérkőzésenForrás: Sputnik/Alexander Vilf

"Megalázva. Argentína közel a kieséshez" - ez áll a francia France Football meccstudósításában, míg a L'Équipe azt írta: Horvátország továbbjutott, Argentína kővé dermedt".

A dél-amerikai csapat az előző vb-n ezüstérmet szerzett.