A focivébé legnagyobb botránya - a FIFA a hajára kenheti a videobírót

Germany v Sweden  : Group F - 2018 FIFA World Cup Russia Sweden Germany WORLD CUP FIFA
SOCHI, RUSSIA - JUNE 23 : Jérôme Boateng (L) of Germany struggles with his competitor Marcus Berg (R) of Sweden during the 2018 FIFA World Cup Russia Group F match between Germany and Sweden at the Fisht Stadium in Sochi, Russia on June 23, 2018. Gokhan Balci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A FIFA akár haza is küldhetné a világbajnokságról az összes videobírót, a készüléket meg a hajára kenhetné. Itt a vb legnagyobb videobotránya, Svédországnak 0-0-s állásnál tizenegyest kellett volna kapnia. A lengyel játékvezető semmit sem látott, a moszkvai ellenőrök meg véletlen másfelé néztek? 
Vágólapra másolva!

A 12. percben történt az eset. A svéd Berg lépett ki egyedül, Boateng loholt a nyomában, majd a kilépő Neuerben akadt el a labda, miközben Boateng ellökte Berget. A svédek tizenegyest reklamálnak, de a lengyel bíró továbbot intett.

Boteng löki el Berget. A bíró továbbot intett. A videobíró nem jelzett Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Gokhan Balci

Ez a világbajnokság eddigi legnagyobb botránya. Természetesen tudjuk, hogy a németek - a világbajnoki címvédők - korai búcsúja sem a németeknek, sem a vb-t szervező FIFA-nak nem jó. De akkor tényleg be kell csukni azt a szobát, ahol a videobírók üldögélnek.

Mert ennek így nagyon olyan szaga van, hogy meg kell védeni a világbajnokot.

Bede Ferenc véleménye itt olvasható.

A meccset 2-1-re megnyerték a németek, Kroos a 95. percben lőtt góljával, a meccs élő közvetítése itt olvasható.

A drámai befejezés és a német katarzis ellenére a lengyel bíró hibája és a moszkvai ellenőrök hallgatása a meccset befolyásoló sorsdöntő hibának minősíthető.