Társoldalunk:

Bede Ferenc szerint érvényteleníteni kellett volna a mexikóiak gólját

2018.06.23. 19:39

A labdarúgó világbajnokság F-csoportjának 2. fordulójában Mexikó 2-1-re legyőzte Dél-Koreát és továbbra is vezeti kvartettet. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint azonban a közép-amerikai csapat második gólját érvénytelenítenie kellett volna a szerb Miloard Mazic játékvezetőnek.

Bede Ferenc szerint a VAR-csapat hibázott, amiért nem szólt a játékvezetőnekForrás: Origo

A 66. percben a mexikói Hector Herrera szabálytalanul szerzett labdát, ezt követően indult a kontra, amelyből Javier „Chicharito" Hernández gólja született. Bede Ferenc szerint a találatot érvényteleníteni kellett volna a videobíró segítségével.

Mexikó második gól előtti támadása egyértelmű szabálytalanságból indult, így a videóbírónak értesíteni kellett volna a játékvezetőt. Ha a szabálytalanságból indult támadás góllal végződik, akkor a videóbírós protokoll szerint nem szabad megadni" – mondta az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc, aki hozzátette, hogy Miloard Mazic játékvezető hibája befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, mert ha nincs a második mexikói gól, akkor Szon Hung Min hosszabbításban szerzett gólja pontot ért volna Dél-Koreának.