Bede Ferenc: Svéd tizenegyes és német kiállítás maradt el

FIFA World Cup - Germany vs Sweden Sports soccer WORLD CUP Russia Germany Sweden world championships, Marcus Berg
23 June 2018, Sochi, Russia - Soccer World Cup, Germany vs Sweden, Group Stage, Group F, 2nd matchday, Sochi Stadium: Marcus Berg from Sweden gestures for a penalty. L-R: Antonio Rüdiger, Torwart Manuel Neuer and Sebastian Rudy from Germany. Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
A labdarúgó világbajnokság F-csoportjának második fordulójában a címvédő német válogatott Svédországgal játszik az életben maradásért. A Nationalelf jól kezdte a mérkőzést, azonban a 12. percben a svédek szerezhettek volna vezetést, ha a játékvezető megítéli nekik tizenegyest a Marcus Berg ellen elkövetett szabálytalanságért. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint svéd tizenegyes és német kiállítás maradt el. 
Vágólapra másolva!
Bede Ferenc Forrás: Origo

A mérkőzés 12. percében Marcus Berg lépett ki egyedül, Jerome Boateng loholt a nyomában, majd kézzel lökte a támadót a tizenhatoson belül, de a tizenegyes elmaradt.

„Nem lábbal volt szabálytalan Jerome Boateng, a német védő a jobb kezével lökte meg Marcus Berget. Egyértelmű, hogy a videobírónak rá kellett volna szólnia a játékvezetőre, de ez elmaradt. Nyilvánvaló gólhelyzetben történt szabálytalanság. Mivel a németek játékosa kézzel lökte Berget, nemcsak büntetőt kellett volna ítélni, hanem ki is kellett volna állítani a védőt, mivel kézzel nincs esély a labda megjátszására” – mondta Bede Ferenc az Origónak.

A volt FIFA-játékvezető Boateng kiállításáról is beszélt.

„A 83. percben a hátulról becsúszó német játékos, Boateng felelőtlenül buktatta svéd ellenfelét, azonban az eset után a játékvezető első reakciója nem a második sárga lap felmutatása volt.