Társoldalunk:

A svédek szinte beleőrülnek a fájdalomba, Löw boldog

2018.06.24. 09:53

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy szerencse is kellett a svédek elleni mérkőzésen a győztes gól megszerzéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy végig hittek önmagukban.

„A ráadásban gólt szerezni már egy kicsit szerencse kérdése is, de a győzelem a saját magunkba vetett hit eredménye” - értékelt az oroszországi világbajnokságon Szocsiban szombat este lejátszott, 2-1-es német sikerrel zárult találkozó után.

Kiemelte, sokra értékeli, hogy az ellenfél vezető góljának megszerzése után nem estek pánikba, megőrizték hidegvérüket, és igyekeztek gyorsabb passzokkal előrejutni, hogy futtassák és ezzel fárasszák a svédeket, a második félidőben pedig fokozták a nyomást.

A németeket nem lehetett megtörni SzocsibanForrás: AFP/Odd Andersen

„Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket” - szögezte le, egyúttal külön örömét fejezte ki, hogy a 95. perc végén Toni Kroos szerezte a győztes gólt, akinek a hibája után kerültek a svédek előnybe. 

Nagyon örülök, hogy sikerült megfordítani az eredményt ezzel az életbevágóan fontos góllal.

A világbajnokságok történetében egyébként Kroosénál később németek nem szereztek gólt rendes játékidőben.

Janne Andersson, a svédek szakvezetője pályafutása legkínosabb mérkőzészárásának nevezte a szombatit, ugyanakkor nem hibáztatott senkit, és úgy vélekedett, csapata úgy játszott, ahogy kellett neki.

Janne Anderson, a svédek szövetségi kapitánya nem akart mélyebben foglalkozni a meg nem adott tizenegyesselForrás: PHOTOSPORT/JAVIER GARCIA MARTINO/MEXSPORT/PHOTOSPORT/Javier Garcia Martino/Mexsport/P

„Sok érzés kavarog bennem, nehéz ilyenkor értékelni - mondta a mérkőzés után. - Úgy játszottunk, ahogy a korábbiakban a nagycsapatok ellen, és szereztünk egy nagyszerű gólt.

Nem akarom senkinek a felelősségére ráirányítani a figyelmet, de azért megjegyzem, azok, akik látták a közvetítést, azt mondták, tizenegyes volt a Marcus Berg elleni szabálytalanság- utalt egy az első félidőben, még 0-0-s állásnál történt esetre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még versenyben vannak a továbbjutásért, így most már a harmadik mérkőzéssel foglalkoznak majd.

Toni Kroos arról beszélt, hogy nagyon sok kritikát kaptak otthonról, köztük jogosat is, és szerinte sokan örültek volna, ha kiesnek. Elismerte, hogy a gólt az ő hibájából kapták.

Toni Kroos gyönyörű góllal tartotta életben a német reményeketForrás: NOTIMEX/Vladimir Pesnya

Ha van négyszáz passzod egy mérkőzésen, lehet köztük egy vagy kettő, amelyik nem a megfelelő helyre megy - mondta, majd csapata teljesítményét illetően úgy értékelt, időnként nagyon jól játszottak, csak nem éltek a lehetőségeikkel.

„Mindent beleadtunk, és a végén ez kifizetődött” - vélekedett Thomas Müller.

Nagyszerű mérkőzés volt a nézők számára, de nekünk fájdalmas- összegzett a svéd Emil Forsberg. - Kroos fantasztikusan találta el a labdát, nehéz volt átélni, hogy a kapuban kötött ki. Mi mindent beleadtunk, de úgy vélem, a második félidőben már az igazi német válogatottat láttuk a pályán, azt, amelyik olyan futballt játszott, amilyent szokott.”

Emil Forsberg szerint a svédek számára ez egy nagyon fájdalmas mérkőzés voltForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Kroos gólja a tizedik volt a mostani világbajnokságon, amely a rendes játékidő hosszabbításában esett. A németek úgy harcolták ki a győzelmet, hogy Jérome Boateng kiállítása miatt a 82. perctől emberhátrányban futballoztak.

A szerdai utolsó forduló előtt a mexikóiak hat, a németek és a svédek három-három ponttal, a dél-koreaiak pedig pont nélkül állnak. A németek a dél-koreaiakkal, a svédek pedig a mexikóiakkal játszanak az F-csoport zárónapján.