Társoldalunk:

Döbbenetes videobírós szerencsétlenkedés, a VAR-emberek alkalmatlanok

2018.06.25. 19:31

A Szaúd-Arábia-Egyiptom (2-1) mérkőzésen újabb szintet lépett a videobírós szerencsétlenkedés. A bíró nem tudott dönteni, a moszkvai központban ülő sasszeműek sem. Aztán mégis tizenegyes lett a dologból, amit a szaúdi csapat be is lőtt.

A szaúdi Al Mulwallad kapott egy hosszú indítást 1-0-s egyiptomi vezetésnél. Már a büntetőterületen belül járt, de semmit nem akart, mert amikor az egyiptomi Gabr hozzáért, inkább fogta magát, és elesett. A játékvezető először tizenegyest ítélt, majd Moszkvából szóltak neki, hogy várjon, mert a sasszeműek is megnézik az esetet.

Elég hosszan nézegették, mert két és fél perc telt el. Akkor minden bizonnyal szóltak a bírónak, hogy nem tudnak dönteni. Azt javasolták, hogy a bíró menjen ki, és nézze meg maga. Ekkor már 3 perc telt el játék nélkül, mire a meccset vezető Wilmar Perez kegyeskedett az oldalvonal mellé menni tévézni.

Jól megnézte, mert ezek után befújta a büntetőt. 

Ezt már nem tudta védeni az egyiptomiak 45 éves kapusa, El-Hadari, aki pár perccel korábban megfogott egy szaúdi büntetőt.

A végén a szaúdiak 2-1-re nyertek. Ez a videobírós szerencsétlenkedés újabb sötét fejezete a készülék mögött ülő emberek képességeinek.