Ez a botrányos 0-0 az 1982-es szégyenmeccset idézte

FIFA World Cup / Denmark VS France foorball soccer
A score board of the match of the first stage group C between France and Denmark shows the first pointless drew during FIFA World Cup Russia at Luzhniki Stadium in Moscow, Russia on June 26, 2018. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Nehezen lehet napirendre térni a Moszkvában 0-0-ra végződött Dánia-Franciaország vb-mérkőzésen történtek, illetve nem történtek után. Az embernek óhatatlanul eszébe jutott 1982, a spanyolországi világbajnokság NSZK-Ausztria (1-0) förmedvénye.
Vágólapra másolva!

Az odáig rendben van, hogy mindkét csapatnak tökéletesen megfelelt a döntetlen, főleg azok után, hogy egy házzal odébb, Szocsiban Peru vezetett. De ez a futballcsalás, amit a két együttes Moszkvában bemutatott, a sportág szégyene volt.

Pontosan olyan, mint az 1982-es gijóni NSZK-Ausztria (1-0) mérkőzés, amely a "gijóni megnemtámadási egyezmény" nevet kapta. Akkor a nyugatnémetek és az osztrákok úgy pörgették ki Algériát, hogy ez az eredmény tökéletesen megfelelt nekik. A nyugatnémetek a 10. percben lőttek egy gólt, majd 80 percen át ment a tili-toli.

Paul Breitner (fekete nadrágban) és Bruno Pezzy az 1982-es NSZK-Ausztria vb-mérkőzés után. Ketten kipörgették Algériát Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Werek

A dán és a francia csapat nem pörgetett ki senkit - csak éppen adott egy nagy maflást annak a 80 ezer nézőnek, aki kiment erre a meccsre. Őket azonban ez nem érdekli, kéz a kézben mentek tovább, a cél szentesíti az eszközt és még mennyi bullshit.

Magyarázzák meg mindezt azoknak, akik a meccs végén fütyültek. Nyolcvanezren voltak.