Ronaldóék a szinte semminek is tudnak örülni

Iran holds Portugal to 1-1 draw, but Portugal fights off Iran to advance in World Cup Russia Russian 2018 FIFA World Cup football soccer
Cristiano Ronaldo of Portugal, right, reacts after missing a penalty kick against Iran in their Group B match during the 2018 FIFA World Cup in Saransk, Russia, 25 June 2018. Mexico won its World Cup opener, hanging on to defeat defending champion Germany 1-0 in Moscow. Hirving Lozano scored in the 35th minute for the game's only goal. Germany dominated possession (61 percent) throughout the match, but Mexico consistently threatened on the counter-attack. Mexico failed to convert a number of chances, unable to play the final ball and increase their lead. Mexico sat back and absorbed pressure in the second half, defending well as a unit and preventing Germany from getting many clear chances on goal. Germany completed Germany managed 25 shots, with nine on target. Defender Rafael Marquez came on a substitute for Mexico, becoming just the third player to appear in five World Cups. Goalkeeper Guillermo Ochoa was the hero again, four years after a tremendous performance in Brazil.
Vágólapra másolva!
A portugál válogatott tagjai nem sokáig emésztették magukat az Irán elleni pocsék mérkőzésen mutatott játék miértjeinek boncolgatásával.
Vágólapra másolva!

A találkozón az elmúlt hónapok (évek?) leggyengébb játékát mutató, tizenegyest hibázó és egy kiállítást megúszó Cristiano Ronaldo kezdetben még lekezelő volt a vegyes zónában rá váró újságírókkal: „Mindketten továbbjutottunk, nem?” - vetette oda a madridi As munkatársának nem túl kedvesen.

Nem sokkal később viszont már az utolsó csoportmeccs helyszínéről, Szaranszkból a csapat Moszkva melletti főhadiszállására tartó gépen lőtt szelfit a komplett keret élén, amit a következő kísérőszöveggel látott el: „Cél teljesítve. Együtt és koncentráltan a legjobb 16 között. Hajrá, Portugália!”

A képen ott somolyog már az a Bernardo Silva is, akiről az A Bola című portugál lap nem mulasztotta el megjegyezni, hogy becserélésekor nem csattant ki az örömtől. „Ilyen vagyok, nem kellene ezzel többet foglalkozni. Aki ismer, tudja, hogy mindig játszani szeretnék, vagyis nem kellene ezt senkinek a szívére vennie” - idézi a lap a Manchester City futballistáját.

Ha már portugálok közötti feszültség, akkor érdemes megemlíteni, ahogy ugyancsak az A Bola megteszi, hogy az Európa-bajnok válogatott játékosai és stábtagjai nem voltak kibékülve az iráni csapat portugál szövetségi kapitányának, Carlos Queiroznak a viselkedésével.

Carlos Queiroz és Cristiano Ronaldo: és a tisztelet hol marad, uraim? Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Saeid Zareian

„A játékosok viselkedésénél sokkal jobban irritált Queiroz viselkedése. Portugálként sokkal jobban kellene tisztelnie a portugálokat” - mondta Ricardo Quaresma.

Portugália június 30-án, szombaton, magyar idő szerint 20 órakor találkozik Szocsiban az A-csoportot megnyerő Uruguayjal.