Uruguaynak rutinmunka a csoportkör

Uruguay v Russia : Group A - 2018 FIFA World Cup Russia Russia Uruguay Group A 2018 FIFA World Cup Russia Samara Samara Arena
SAMARA, RUSSIA - JUNE 21: Players of Uruguay celebrate after scoring a goal during the 2018 FIFA World Cup Russia Group A match between Uruguay and Russia at the Samara Arena in Samara, Russia on June, 25, 2018. Alex Romanov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntős Uruguay negyedszer nyerte meg mindegyik csoportmérkőzését a labdarúgó-világbajnokságok történetében, de először úgy, hogy háromszor kellett pályára lépnie.
Vágólapra másolva!

Az oroszországi vb-n Egyiptomot és Szaúd-Arábiát 1-0-ra, a hazai válogatottat pedig 3-0-ra verte. Ötödször fordult elő, hogy kapott gól nélkül jutott túl a csoportszakaszon, korábban ez 1930-ban, 1950-ben, 1954-ben és 2010-ben fordult elő.

Luís Suárez hetedszer talált a kapuba vb-n, így már csak egy góllal van lemaradva az uruguayi rekordertől, az 1950-es években remeklő Óscar Mígueztől.

Negyedszer jutott tovább hibátlan mérleggel Uruguay Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Alex Romanov

Az oroszok elleni, hétfői mérkőzés végeredményét beállító Edinson Cavani a második uruguayi futballista, aki három világbajnokságon is gólt szerzett. Az első - a szamarai összecsapáson ugyancsak eredményes - Suárez, akinek az a bravúr néhány nappal korábban, a szaúdiak ellen jött össze.

A 3-0-val vb-története legsúlyosabb vereségét mérte a szovjet/orosz válogatottra Uruguay. Gyenyisz Cserisev az első orosz öngólos a vb-ken, a mostani tornán pedig az övé már a hatodik volt, ami az 1998-as, franciaországi csúcs beállítása.

Mindkét csapat továbbjutott az A-csoportból: az uruguayiak a portugálokkal, az oroszok pedig a spanyolokkal játszanak a nyolcaddöntőben.