Akik nem értik Koreát, a keleti mentalitást nem értik meg

fbl TOPSHOTS Horizontal
South Korea's players celebrate their second goal during the Russia 2018 World Cup Group F football match between South Korea and Germany at the Kazan Arena in Kazan on June 27, 2018. / AFP PHOTO / Luis Acosta / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Abban a pillanatban, amikor Jekatyerinburgban Svédország megszerezte a vezetést Mexikó ellen két dolog dőlt el. Az egyik, hogy a koreai csapat semmiképpen nem juthat a legjobb tizenhat közé. A másik, hogy a németek egy rúgott és nulla kapott góllal bemennek a nyolcaddöntőbe. Korea azonban nem állt le és futballtörténeti győzelmet aratott a világbajnok felett, egyszersmind hazaküldte Oroszországból a németeket.
Vágólapra másolva!

A mérkőzést közvetítő televíziós riporternek, Székely Dávidnak is feltűnhetett az, ami a világon több millió embernek: Korea nem áll le. Megy előre, annak ellenére, hogy tudja: semmi esélye nincs arra, hogy a legjobb tizenhat közé jusson, mert az első két csoportmeccsét elvesztette Svédország és Mexikó ellen.

A miértre a válasz egyszerű. A távol-keleti emberek mentalitásába egyszerűen nem fér bele az, hogy bármit is feladjanak. Korea pedig tudta, hogy olyan győzelmet arathat, amelyről hetekig beszél majd az egész világ. Tisztában volt azzal, hogy a vb előtt verhetetlennek gondolt németeket győzheti le és küldheti haza.

Ez pedig olyan erőt adott az ázsiai csapatnak, ami a 2-0-s győzelmet eredményezte. Az 1966-os angliai világbajnokságon Észak-Korea 1-0-ra legyőzte az olaszokat. Ez a mostani Dél-Korea győzelem ehhez hasonlatos. Vagy ahhoz, amikor 1950-ben az Egyesült Államok amatőrcsapata 1-0-ra verte a sportág tanítómestereit, az angolokat.

Csűhetjük, csavarhatjuk a szót: ez világszenzáció. Tessék ezt a képet nézni.

Dél-Korea öröme határtalan Forrás: AFP/Luis Acosta