Az argentin világbajnok szerint a történelem ismételheti önmagát

Daniel Bertoni, Argentína
Daniel Bertoni (jobbra) szerint korai még leírni az argentin válogatottat
Vágólapra másolva!
Daniel Bertoni, az 1978-as labdarúgó világbajnoki döntő utolsó góljának szerzője szerint annak ellenére sem szabad leírni az argentin válogatottat, hogy a most zajló oroszországi tornán csak nehezen jutott túl a csoportkörön.
Vágólapra másolva!

"Akkor is elveszítettük egy csoportmeccsünket, de aztán összeszedtük magunkat, és a végén mi ünnepelhettünk"

- emlékezett vissza a negyven évvel ezelőtti, argentínai eseményekre az egykori játékos.

Elmondta: az akkori albicelestén kívül is sok olyan világbajnok volt a sportág történetében, amelyik rosszul kezdte a viadalt, aztán fokozatosan javuló teljesítményt mutatott.

Daniel Bertoni (jobbra) szerint korai még leírni az argentin válogatottat Forrás: AFP/Staff

"Hiszek a mostani játékosokban, mert az argentin labdarúgó küzd és tele van tűzzel, ezért is játszanak sokan közülük a legjobb bajnokságokban"

- tette hozzá Bertoni.

A most 63 éves egykori szélső az 1978-as tornán a csoportkör során az első két találkozón csereként állt be, a magyarok ellen győztes gólt szerzett. Ezt követően végig a kezdőcsapat tagja volt, s a hollandok elleni, hosszabbításban megnyert (3-1) fináléban ő lőtte együttese harmadik gólját.

Az argentinok az oroszországi vb-n egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel csoportjuk második helyén jutottak tovább, s a nyolcaddöntőben szombaton Franciaország legjobbjaival találkoznak.