Egyetlen kapusa maradt az utolsó meccsre Tunéziának

fbl Horizontal
Tunisia's goalkeeper Aymen Mathlouthi takes part in a training session at the Mordovia Arena in Saransk on June 27, 2018, on the eve of team's third match as part of the Russia 2018 World Cup football tournament. / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Egyetlen egészséges kapusa maradt a tunéziai labdarúgó-válogatottnak, miután a nemzetközi szövetség nem engedélyezte az afrikai csapat számára, hogy benevezze Moez Ben Cserifiát az oroszországi világbajnokságra.
Vágólapra másolva!

A tunéziaiak azután kerültek nehéz helyzetbe - és kérték a FIFA külön engedélyét -, hogy első- és második számú kapusuk is megsérült: Muez Hasszent vállprobléma miatt az első találkozón kellett lecserélni, míg helyettese, Fárúk Ben Musztafi a keddi edzésen szenvedett térdsérülést.

Ajmen Mászlúszi maradt talpon egyedül a tunéziai kapusok közül Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Mindez azt jelenti, hogy a már kiesett afrikai együttesben a Panama elleni, csütörtöki összecsapáson a harmadik számú hálóőr, Ájmen Mászlúszi véd majd, míg cseréje a csatár Fahr al-Din Júszef lesz.
A FIFA szabályzata szerint sérülés esetén is csak 24 órával az első mérkőzés kezdete előtt lehet változtatni a leadott 23 fős kereten.

A tunéziai válogatott két forduló után két vereséggel a G-csoport harmadik helyén áll.