Ne lepődjön meg, ha ilyen jeleneteket lát az esti angol-belgán

fbl Horizontal
England's forward Harry Kane celebrates with England's midfielder Jordan Henderson (R) after scoring a penalty during the Russia 2018 World Cup Group G football match between England and Panama at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on June 24, 2018. / AFP PHOTO / Martin BERNETTI / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Az angol és a belga válogatott 6-6 pontos, mindketten továbbjutottak, és emellett az összes mutatóban azonos eredményt értek el: ugyanannyi gólt lőttek, ugyanannyit kaptak. Mi lesz így? Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

A két csapatnak nem a nyolcaddöntő miatt kell matekolnia - hiszen Kolumbia, Szenegál és Japán közül kaphat ellenfelet - hanem a vb későbbi szakasza miatt. Ennek a csoportnak a győztese a negyeddöntőben akár Brazíliával is összekerülhet (ha azok legyőzik a mexikóiakat), a második helyezett viszont (amennyiben továbbjut a nyolcaddöntőből) a svédekkel vagy a svájciakkal játszik majd.

Nagyon nem mindegy. Tudják ezt az angolok és a belgák is. Csak nehogy ennek szellemében álljanak hozzá a meccshez, mert akkor ez lesz:

Ha az utolsó fordulóban döntetlent játszanak egymással, akár a Fair Play-verseny, extrém esetben a sorsolás dönthet arról, melyik jut tovább az első, melyik a második helyen.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Svájc 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Brazília 3 2 1 0 3-1 2 6
GY
GY
V
3.
Kamerun 3 1 1 1 4-4 0 4
V
D
GY
4.
Szerbia 3 0 2 1 5-8 -3 1
V
D
V