Kiesett a vb-ről, másnap a 11 éveseknek tartott edzést

Russia World Cup Iceland Training football FIFA
5556488 25.06.2018 Iceland's head coach Heimir Hallgrimsson watches his players during a national soccer team's training session at the Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, June 25, 2018. Alexey Malgavko / Sputnik
Vágólapra másolva!
Szinte még véget sem ért számukra a világbajnokság, de az izlandiak szövetségi kapitánya, Heimir Hallgrímsson már a jövő sztárjait edzi.
Vágólapra másolva!

Története első világbajnoki mérkőzésén Izland óriási meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott Argentínával, de aztán Nigériától és Horvátországtól is kikapott, így csoportutolsóként esett ki. Még csak két napja tértek haza Oroszországból, de Hallgrímsson szövetségi kapitány nem tétlenkedik, most Izland U11-es csapatát edzi éppen:

Mi ez, ha nem teljes elkötelezettség a munkája iránt? Néhány napja még a világ legnagyobb sporteseményén, az egész ország szeme láttára irányítja a felnőtt válogatottat, majd a kiesés után azonnal kezébe veszi az izlandi utánpótlás sorsát.

Az ország, ahol mindenki sportol

Az izlandi csoda kevésbé sportszakmai, inkább szociológiai kérdés. 20-30 évvel ezelőtt az izlandi kormány azt látta, hogy nagyon riasztóak a demográfiai adatok a fiatalok körében (drog, alkohol, stb). Úgy vélték, hogy ebből csak egy út vezet ki, a sport. Száz darab műfüves pályát építettek, és mostanra ott tartanak, hogy az aktív sportoló lakosságnak a 25 százaléka 18 évnél fiatalabb lány. Magyarul, mindenki sportol.