Meccsenként 3,6 millióért égeti magát Maradona

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL STAND WORLD CUP SHOUTING GENERAL VIEW OPEN ARMS
Former Argentina forward Diego Maradona (C) celebrates the opening goal during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Nigeria and Argentina at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on June 26, 2018. / AFP PHOTO / Giuseppe CACACE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Diego Maradona a lelátón ülve, állva, horkolva, imádkozva és káromkodva is az oroszországi focivébé egyik legnagyobb sztárja. Miközben szorgosan bontja le saját emlékművét, aközben szépen hizlalja a bankszámláját.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy nem tudta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a vb szervezőbizottsága, hogy mit vesz a nyakába, amikor meghívta az 1986-ban világbajnok, négy évvel később ezüstérmes argentin válogatott legnagyobb sztárját - egyben a valaha volt egyik legprímább futballistát -, hogy legyen tagja a legendák társaságának, akik jelenlétükkel emelik a világbajnokság fényét.

Define esta foto con una palabra!!! Quién te falta aquí??

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Miközben ugyanis Carles Puyolról, Iker Casillasról, Xaviról, Samuel E'tóról vagy éppen Ronaldóról jószerével semmit sem hallunk, addig az isteni Diegóval minden újság teli van, különösen az argentinok meccsei után. Az, hogy saját magát ünnepelteti, szinte alapvetés, a lelátón szivarozás már nem, az meg végképp nem, amit a Nigéria elleni meccsen művelt, amikor más tudatállapotban imádkozott, aludt, táncolt és beintett mindenkinek címezve az üzenetet.

A Sport Bible című oldal most kiderítette, hogy mindezt még csak nem is ingyen csinálja az isteni Diego: a FIFA a legendák társasága minden tagjának 13 ezer dollárt (kb. 3,6 millió forint) fizet minden egyes közszereplésért, azaz Maradona ennyit kap, ha megjelenik egy stadionban, vagy szervezett szurkolói találkozón mondjuk. Mondhatni, hogy Maradona megdolgozik a pénzéért, amire szüksége is van, hiszen az olasz állam horribilis (37 millió eurós) adótartozást szeretne rajta behajtani.