Modricnak elege van a kapusok tanulmányozásából

fbl Horizontal
Croatia's midfielder Luka Modric takes a penalty kick that was saved during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Luka Modric, a horvát válogatott sztárja kis híján megásta a válogatott sírját, amikor a Dánia elleni nyolcaddöntő hosszabbításában kihagyta a megítélt tizenegyest. Pedig szorgalmas nebulóként rendesen megtanulta, mire számíthat Kasper Schmeicheltől.
Vágólapra másolva!

A borzasztó második félidőben és a szinte értékelhetetlen hosszabbításban egy hangyányival jobb teljesítményt nyújtó horvátok a 116. percben tizenegyeshez jutottak, a labda mögé álló Luka Modric gyenge próbálkozását azonban fogta Kasper Schmeichel, ki sem jött a labda dán kapusról.

„Nagyon meleg volt, rettentően nehéz ilyen időben ennyit futni. Nem is értem, hogy hagyhattam ki a tizenegyest, mikor egész délelőtt azt tanulmányoztam, hogy rúgjam a labdát, ha arra kerül a sor. Tudtam, hogy oldalra kell rúgnom, mert láttam, hogy védi Schmeichel a büntetőket, mégis hibáztam.

– idézi a Marca a Real Madrid karmesterét, aki büntetőpárbajban is vállalta a kihívást, és ekkor már nem is hibázta el a kísérletet.