Úgy tűnik, megvan Cristiano Ronaldo új klubja

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo arrives at the Zhukovsky airport, about 40 km southeast of Moscow, on July 1, 2018, as Portugal's team departs following their loss the previous day to Uruguay in their Russia 2018 World Cup round of 16 football match. / AFP PHOTO / Vasily MAXIMOV
Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt a világbajnoki búcsú után felpörögtek az események Cristiano Ronaldo klubváltása körül. Olasz és spanyol lapok szerint már meg is van a befutó.
Vágólapra másolva!

A Tuttosport hétvégén még csak arról írt, hogy Jorge Mendes, Ronaldo ügynöke Torinóban tárgyal, de az várható volt, hogy nem csak a szintén portugál Joao Cancelo átigazolása lesz napirenden. Az olasz sportlap kedden már arról ír, hogy a felek lassan tető alá hozhatják az ötszörös aranylabdás sztár Real Madridból a Juventusba szerződését is.

A Tuttosport információira hivatkozva a Realhoz közel álló madridi sportlap, a Marca azt írja, hogy a Juventus hajlandó lenne kifizetni egy reális kivásárlási árat - ami nem a portugál szerződésében szereplő 1 milliárd euró - és a kért fizetést is megadná neki. A kivásárlási árat állítólag az év elején levitte a Real Madrid 120 millió euróra azt követően, hogy Florentino Pérez klubelnök viszonya egy átigazolás miatt megromlott Zinedine Zidane-nal (a francia edző nem akarta szerződtetni a fiatal kapust, Kepát), mire Ronaldo jelezte, hogy ő sem szeretne maradni.

És, aki nem akar a Real Madrid játékosa lenni, az lehet akármekkora sztár, nem fogják marasztalni.

A két lap tudomása szerint a Juve megszabadulna Gonzalo Higuaíntól, és részben ebből is fedeznék Ronaldo érkezését, valamint a 2022-ig szóló szerződésében rögzíteni szándékozott évi 30 millió eurós (ez öttel több, mint amit a Real ajánlott legutóbb) fizetését.

A Juventusnak nem titkolt célja, hogy megnyerje végre a Bajnokok Ligáját, hiszen miközben az olasz bajnokságban jóformán verhetetlen a csapat (az utóbbi hét évben hét bajnoki cím), az 1996-os BL-siker (az Ajax ellen tizenegyesekkel) óta öt finálét buktak el, ebből kettőt három éven belül (2015, 2017).