Őt rúgják a legtöbbet, kiszámolták, mennyit fetrengett eddig Neymar

fbl Horizontal
Brazil's forward Neymar reacts on the sidelines during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Brazil and Mexico at the Samara Arena in Samara on July 2, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A brazilok legnagyobb csillagát ott rúgják ezen a világbajnokságon, ahol érik, nem meglepő, hogy ellene szabálytalankodtak a legtöbbet, az már igen, hogy majdnem negyedórát töltött a földön, ami értékes perceket jelent csapatának és nagy bosszúságot az ellenfeleknek.
Vágólapra másolva!

Neymar színészkedése miatt sorban szólalnak meg a korábbi játékosok. Kikelt ellene a mexikói szövetségi kapitány, Juan Carlos Osorio, valamint a korábbi dán kapus, Peter Schmeichel, de kritizálta Lothar Matthäus és Alan Shearer is, de Eric Cantona sincs kibékülve a PSG braziljával.

Egy jellemző kép Neymar világbajnokságáról Forrás: AFP/Saeed Khan

Neymar nem maradt azonban teljesen magára, honfitársa, a világbajnokságokon 15 gólig jutó Ronaldo vette védelmébe.

„A szakértőknek szerintem most nincs igazuk Neymar színészkedésével kapcsolatban. Neymar intelligens játékos, tudja, hogy védje meg magát, de a játékvezetőknek is nagyobb lenne a feladatuk ebben. Ha folyamatosan rúgnak valakit, az jogosan érezheti azt igazságtalannak. Az újságok csak ki akarják tölteni a helyet ezzel" – mondta Ronaldo.

– ezt már José Mourinho mondta. A Manchester United portugál menedzsere az Anglia-Kolumbia meccs után fakadt ki a sok színészkedés miatt.

Pillanatkép a brazil edzésről: ki lehet a földön? Forrás: AFP/Nelson Almeida

Közben egyébként azt is kiszámolták, mennyi időt töltött a földön egy-egy szabálytalanság után Neymar.

Ha hinni lehet a „kutatásnak", amit a svájci közvetítőcég, az RTS végzett, akkor majdnem 14 percig állt a játék eddig Neymar fetrengései miatt a vb-n.


Ez azt is jelenti, hogy átlagban meccsenként négy és fél percet tölt a földön a brazil, aki ellen eddig 23 szabálytalanságot követtek el, ez a legtöbb, amit egy ember kapott eddig a vb-n.

Az RTS szerint egyébként Mexikó ellen volt a csúcson Neymar, ezen az egy meccsen öt és fél percig fetrengett, a legtöbbet akkor, amikor Miguel Layún rálépett a bokájára.

Szerbia ellen csak kicsit kevesebb mint két percig, Svájc ellen három perc 40 másodperig volt „sérült" Neymar, a maradék két perc pedig Costa Rica ellen volt.

Neymarnak a belgák elleni negyeddöntő sem lesz egy fáklyásmenet és utána jöhet majd esetleg Franciaország vagy Uruguay, a statisztikája biztosan nem fog sokat romlani.