Társoldalunk:

A vereség után bejelentette visszavonulását az orosz rekorder

2018.07.08. 13:25

Bejelentette visszavonulását Szergej Ignasevics, a hazai rendezésű világbajnokságon a negyeddöntőben kiesett orosz labdarúgó-válogatott 38 éves játékosa.

A védő 127 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, és ezzel rekordernek számít honfitársai között. Ignasevics a horvátokkal szemben tizenegyespárbajban elbukott szombati negyeddöntőt követően azt mondta: ez volt az utolsó vébém, az utolsó világversenyem, és pályafutásom utolsó mérkőzése. Hozzátette: ha nem a hazai rendezésű vb-ről lett volna szó, talán már korábban elérkezett volna számára az a pillanat, hogy lezárja a karrierjét.

Ignasevics pályafutásának utolsó mozzanata: egy belőtt büntető.Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ignasevics pályafutása során csak orosz klubokban szerepelt, 2003-tól mostanáig a CSZKA Moszkva alkalmazásában állt. A védő két éve már elköszönt a válogatottól - amelyben kilencszer volt eredményes -, de miután nem sikerült megoldani a helyettesítését, meggyőzték őt a folytatásról.
A vb-n az oroszok mind az öt mérkőzésén végig a pályán volt - ami 510 percet jelentett -, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben ő is lőhetett büntetőt a spanyolok és a horvátok elleni párbajban, és egyik alkalommal sem hibázott.Honfitársa, a 33 éves Alekszandr Szamedov ugyanakkor a válogatottságot mondta le.