Az üres székekről is a németek tehetnek a vb-stadionokban

FIFA World Cup / Sweden VS England FOOTBALL soccer
Swedish fans stay in their seats after the match of the Quarter-finals in FIFA World Cup Russia against Sweden at Samara Arena in Samara, Russia on July 7, 2018. Sweden lost by 0-2.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Mintegy tízezer szék marad üresen az oroszországi világbajnokságon a szombati Anglia–Svédország negyeddöntőben Szamarában. Ennyire nem érdekelte volna a két válogatott szurkolóit saját csapatuk a világraszóló siker kapujában?
Vágólapra másolva!

Már hogyne érdekelte volna őket, csak éppen nem volt több jegy. Hogy ez hogy lehet, ha egyszer a 42 ezer férőhelyes szamarai stadionban csak 32 ezer néző foglalt helyet? Úgy, hogy a fennmaradó tízezer jegyet már jóval a vébé kezdete előtt eladták, csak éppen a tulajdonosaik nem jöttek el, lévén a csapatuk ekkorra már kiesett.

Svéd szurkkolók Szamarában. Képünk csak részben illusztráció Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kenichi Unaki

Ez a csapat a világbajnoki címvédő német együttes, melynek szurkolói annyira biztosra vették a csoportelsőséget, és a nyolcaddöntőből való továbbjutást, hogy alaposan bevásároltak a szamarai negyeddöntőre abban a reményben, hogy ott majd az angolokkal vagy a belgákkal mérkőzhetnek kedvenceik.

Csakhogy Németország nem lett csoportelső, olyannyira, hogy utolsóként kullogott haza az F-csoportból, a szurkolóik közül pedig - érthetően - nem sokan voltak kíváncsiak az övéik "helyett" ott játszó svédekre. Így is voltak németek a stadionban, míg a mérkőző feleket 3000 svéd, és 2800 angol drukker buzdította.