Varane, Kovacic és Modric történelmet írhat

Luka Modric, horvát válogatott, foci vb
Luka Modric a horvát válogatott motorja és csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
Illusztris társaságba kerülhet a Real Madrid három, a labdarúgó-világbajnokságon még versenyben lévő futballistája: eddig 10 labdarúgónak sikerült az a bravúr, hogy egy évben nyert Bajnokok Ligáját a klubcsapatával, majd világbajnoki címet hazája válogatottjával. Raphael Varane, Mateo Kovacic és Luka Modric még bizakodhat. 
Vágólapra másolva!

1974-ben a BEK-döntőben a Bayern München az Atlético Madriddal csatázott. A finálé elképesztő izgalmakat hozott, 0-0-s rendes játékidő után a 114. percben Luis Aragonés révén megszerezték a vezetést a spanyolok, a 119. percben azonban Hans-Georg Schwarzenbeck egyenlített, így a bajorok az akkori szabályok értelmében kiharcolták az újrajátszást. A második meccsen aztán már nem volt kérdés, a Bayern Uli Hoeness, valamint Gerd Müller duplájával 4-0-ra lemosta az Atlétit, így felült Európa trónjára. A világéra aztán a nyári hazai rendezésű Mundialon a németek ülhettek fel, akik megnyerték az aranyérmet, így Hoenessen és Mülleren kívül Beckenbauer, Breitner, Schwarzenbeck, Maier és Kapellmann ért fel a csúcsra a válogatottal és a klubjával egy évben.

24 évig kellett várni, hogy új taggal bővüljön a társaság, akkor a franciákkal világbajnokságot és a Real Madriddal BL-t nyerő Christian Karembeu csatlakozott, 2002-ben pedig szintén a királyiakkal Bajnokok Ligája első, majd a brazilokkal vb-t nyerő Roberto Carlos érte el ezt a bravúrt.

Luka Modric egyike a három játékosnak, aki történelmet írhat Forrás: NOTIMEX/Sputnik

Legutóbb pedig Sami Khedira ünnepelhetett duplán, miután a lisszaboni Bl-döntőben hosszabbítás után a Reallal 4-1-re verték az Atléticót, majd a brazíliai vb-n nagyszerű játékkal a Die Mannschafttal is első lett.

Jelenleg is a Real Madrid a BL-címvédője, és három játékos, a francia Raphael Varane, valamint a horvát Mateo Kovacic és Luka Modric bizakodhat, hogy beírja magát a sportág aranyoldalaira.

Ehhez persze még Belgiumnak és Angliának is lesz még egy-két szava.