Társoldalunk:

A horvátok védője jól ismeri Kane-t, de a PL-meccsek nem mérvadóak

2018.07.11. 11:31

Dejan Lovren, az oroszországi világbajnokságon elődöntős horvát labdarúgó-válogatott védelmének oszlopa szerint a Harry Kane-nel való párharcát illetően nem mérvadók a Tottenham elleni bajnokik.

A Liverpoolban légióskodó Lovren újságírói kérdésre elmondta: egy vagy több Tottenhamtől elszenvedett vereségből nem lehet arra következtetni, hogy a szerda (ma) esti elődöntőben hogyan lesz képes semlegesíteni ő, valamint az általa irányított horvát védelem az ellenfél leggólveszélyesebb játékosát.

Kane - aki hat találatával vezeti a vb góllövőlistáját - a Tottenham játékosaként a Liverpool elleni őszi és tavaszi bajnoki mérkőzésen is eredményes volt. Lovren számára - aki a támadóhoz hasonlóan mindkétszer kezdő volt, de vele ellentétben csak az egyik találkozón lehetett végig a pályán - különösen az őszi, 4-1-es idegenbeli vereség lehet fájó emlék. A rutinos horvát védő az ellenfél első és második gólja előtt is hibázott, a 31. percben pedig lecserélték.

Harry Kane minden bizonnyal a világbajnokság gólkirálya leszForrás: AFP/Yuri Cortez

"Tiszteljük Harry Kane-t, aki a Premier League egyik legjobb támadója és az angol válogatott egyik legveszélyesebbje, de nem ő jelenti az egyetlen fenyegetést. Nehéz feladat előtt állunk" - nyilatkozta a védő.

Lovren nem tart attól, hogy a horvátok teljesítményére döntő hatással lesz a fáradság, miután a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is 120 percet játszottak, és csak tizenegyespárbajt követően ejtették ki a dánokat, illetve a házigazda oroszokat.

"Nyilván nem vagyunk ugyanolyan állapotban, mintha kétszer kilencven percet játszottunk volna, de úgy vélem, bőven volt időnk a feltöltődésre. Elég profik vagyunk ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, mire van szükségünk a regenerálódáshoz" - mondta a 29 éves futballista.

Mario Mandzukic és Dejan Lovren ünnepelForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Lovren teljesen "fittnek" érzi magát, készen áll az Anglia elleni mérkőzésre, és ugyanezt mondta a csapattársairól is.

"Tudjuk, hogy milyen tét forog kockán. Ezekben a pillanatokban az ember képes elfelejteni minden fáradtságát, hiszen ez egy életre szóló lehetőség" - árulta el a védő.