Kijelölték a vb-döntő és a bronzmérkőzés játékvezetőjét

Uruguay v France: Quarter final - 2018 FIFA World Cup Russia NurPhoto General News SPORT Soccer WORLD CUP FIFA World Cup 2018 FIFA World Cup Quarter Final MATCH Uruguay v France Nizhny Novgorod STADIUM Russia National Team International Team PLAYER SOCCER
Referee Nestor Pitana (R) talks to Olivier Giroud of France national team during the 2018 FIFA World Cup Russia Quarter Final match between Uruguay and France on July 6, 2018 at Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az argentin Néstor Pitana lesz az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének játékvezetője.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Pitana a torna során már négy összecsapáson dirigált, az Oroszország-Szaúd-Arábia nyitómeccset követően a Mexikó-Svédország csoportmérkőzésen is ő fújta a sípot, míg az egyenes kieséses szakaszban a döntő két résztvevőjével, Horvátországgal és Franciaországgal is találkozott. A horvátokkal a Dánia elleni nyolcaddöntőben, a franciákkal az Uruguay elleni negyeddöntőben.

Nestor Pitana a franciákkal már összeismerkedhetett a vb-n Forrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

A Franciaország-Horvátország vb-döntőt vasárnap 17 órakor rendezik.

Szombaton a Belgium-Anglia bronzmérkőzésen az iráni Alireza Faghani lesz a játékvezető.
A vb-k történetében eddig egyszer fújta a sípot a döntőben argentin játékvezető, Horacio Elizondo 2006-ban az Olaszország-Franciaország mérkőzésen működött közre.

Nestor Pitana megítélése, fogalmazzunk úgy, meglehetősen vegyes: a magát láthatóan szívesen reflektorfénybe állító argentin nem mindig a hibátlan ítéletekkel vétette magát észre a tornán.