Griezmann kegyetlenül helyretette a picsogó belgákat

WC Horizontal
France's forward Antoine Griezmann (L) and France's midfielder Blaise Matuidi arrive for a press conference in Istra on July 13, 2018, two days before the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A francia-belga vb-elődöntő után utóbbi, a vesztes csapat tagjai meglehetősen éles kritikát fogalmaztak meg a franciák játékát illetően. Most megérkezett a válasz, amit nem fognak kitenni az ablakba.
Vágólapra másolva!

A keddi elődöntő után, amit közepesen jó focival, de a célszerűséget mindvégig szem előtt tartva nyertek meg 1-0-ra a franciák, a csalódott belgák, különösen a csatár, Eden Hazard és a kapus, Thibaut Courtois nem rejtette véka alá a véleményét, utóbbi szerint a franciák "antifutballt játszottak, amit még nézni is rossz volt".

A franciáknak viszont érthetően rosszulesett, hogy egy megnyert vb-elődöntő után nekik kell magyarázkodniuk, mintha bárki megtiltotta volna a belgáknak, hogy gólt lőjenek.

Antoine Griezmann (kékben) megtornáztatta Thibaut Courtois-t az elődöntőben Forrás: AFP/Odd Andersen

A döntőt felvezető péntek délutáni sajtótájékoztatón a franciák talán legnagyobb sztárja, Antoine Griezmann sem úszta meg, hogy nekiszegezzék Courtois-ék kritikáját. A szélső nem maradt adós a riposzttal.

A háromgólos Griezmann ugyan jócskán le van maradva a gólkirályi versenyben hat találattal vezető angol Harry Kane mögött, de élete meccsét játszva akár még az Aranycipőt is begyűjtheti. Erről is megvan azonban nem éppen rendhagyó véleménye.

"A 2016-os Európa-bajnokságon én lettem az aranycipős, de kikaptunk a döntőben. Úgyhogy most próbáltam a lehető legkevesebb gólt szerezni, hátha így összejön a győzelem."