Lemondtunk Ronaldóról, mert csődbe vitt volna minket

fbl TOPSHOTS Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL BUST HEADSHOT JOY HAND ON HEART
(FILES) In this file photo taken on April 03, 2018 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates his second goal during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between Juventus and Real Madrid at the Allianz Stadium in Turin. Real Madrid announced on July 10, 2018 Cristiano Ronaldo's transfer to Juventus. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Aurelio De Laurentiis, az olasz Napoli elnöke is megszólalt Cristiano Ronaldo átigazolásával kapcsolatban. Elmondása szerint csapatának volt lehetősége megszerezni a portugál szupersztárt, de kútba esett az üzlet, méghozzá a klub döntése miatt.
Vágólapra másolva!

A Napoli május 28-án nevezte ki Carlo Ancelottit, aki hároméves szerződést írt alá az együttessel. Az olasz tréner edzette már a Real Madridban Ronaldót, ráadásul jó viszonyt is ápoltak egymással, így valószínűleg a támadó is szívesen költözött volna Nápolyba.

De Laurentiis a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy lett volna esélye Ronaldo megszerzésére, a Real ugyanis felajánlotta őt a nápolyi csapatnak, az elnöknek azonban minden vágya ellenére nemet kellett, hogy mondjon. Hogy miért?

Ismét összeállhatott volna a Ronaldo-Ancelotti duó, ehelyett ellenfelek lesznek Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Valóban volt erről szó, az ügynöke, Jorge Mendes is kapcsolatba lépett velünk. Már össze is raktuk az ajánlatunkat, ami úgy nézett volna ki, hogy a Ronaldo által nyert bevétel bizonyos hányadát ő kapta volna" - mondta a klubelnök.

De Laurentiis szerint azonban ez sem lett volna elég. A Juventusnak mindennel együtt nagyjából 350 millió euróba fáj CR igazolása, ezzel egyszerűen nem tudtak versenyezni:

Így hát Mendes és De Laurentiis telefonbeszélgetése baráti csevegés maradt. Viszont évente legalább kétszer az elnök és a tréner így is megnézheti közelről Ronaldót.