Elképesztő, félmillió ember várta a horvát válogatottat Zágrábban

fbl TOPSHOTS Horizontal
Hihetetlen tömeg fogadta az ezüstérmes csapatot
Vágólapra másolva!
Félmillió ember várta a horvát válogatottat hétfőn Zágrábban, Horvátország történetében még soha nem volt a mostanihoz hasonló tömeges megmozdulás – írták a horvát lapok kedden.
Vágólapra másolva!

Hétfőhöz hasonlóan kedden is csak a labdarúgó-világbajnokságról szóltak a hírek. Horvátország két napilapja, a Jutarnji List és a Vecernji List is a teljes keddi kiadását a világbajnoki ezüstérmes csapatnak szentelte.

A labdarúgó-válogatott hazatérését a legtöbb horvát tévécsatorna hétfőn élőben közvetítette, Horvátország történelmében emiatt először elmaradtak a délutáni és esti híradók.

Hihetetlen tömeg fogadta az ezüstérmes csapatot Forrás: AFP/Denis Lovrovic

A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lépésben tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat ezért több mint öt óra alatt tette meg. Eközben százezrek vártak a focistákra a főtéren és a környező utcákban is a tikkasztó melegben. Sokan víz és élelem nélkül maradtak, a tűzoltók ciszternákból osztották az ivóvizet, a mentők pedig ötszáz esetben nyújtottak segítséget ájult, kimerült embereknek.

A válogatott 21 órakor ért a térre, előtte tett egy kis kitérőt. Meglátogatta azokat a tűzoltókat, akik éppen a horvát-angol meccset nézték, amikor hirtelen megszólalt a vészjelző, és így lemaradtak az elődöntőről.

A játékosok, Zlatko Dalic szövetségi kapitány és a stáb közel egy órát tartózkodtak a színpadon, ahol megköszönték a szurkolók támogatását. A beszámolók szerint ezt követően fél óra alatt kiürült a tér, reggelre pedig minden szemetet eltakarítottak az utcákról. Horvátországban az élet két nap „őrület” után újra visszatért a régi kerékvágásba.

Elképesztő tömeg várta Zágrábban a vb-ezüstérmes horvátokat

Több mint százezren a zágrábi főtéren, videón a hatalmas ünneplés.