13 plusz 1 tagú a a női pólósok vb-csapata

Vágólapra másolva!
Kijelölte csapatát a március 19-én, az olaszok elleni mérkőzéssel kezdődő ausztráliai világbajnokságra Godova Gábor, a címvédő magyar nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

A szakvezető 13 plusz 1 nevet tartalmazó listájára kedd esti ülésén rábólintott a szövetség elnöksége, így csak egyetlen kérdőjel maradt az elutazás előtt. Nevezetesen az, hogy felépül-e kézközépcsonttöréséből az olasz idegenlégiósok egyike, Drávucz Rita.

Ő a "plusza" a csapatnak, aki ha meggyógyul, valakit kiszorít a társak közül, ha nem, akkor pedig a "tizenhármak" repülnek el vasárnap Melbourne-be. A válogatottban - amelyben a 2005-ös, montreali bajnokok közül a kapus Serfőző Krisztina, továbbá Kisteleki Dóra és Tóth I. Andrea kivételével minden vb-aranyérmes helyet kapott - Drávucz nélkül is akad két itáliai pólós vendégmunkás: Rita firenzei csapattársa, a nemzeti együttes csapatkapitánya, az irányító Stieber Mercedes és a szicíliai Orizzonte gárdáját erősítő center, Bujka Barbara. A többiek a hazai bajnokságban játszanak.

A vb-csapat:
kapusok: Brávik Henrietta, Horváth Patrícia
mezőnyjátékosok: Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Bujka Barbara, Drávucz Rita (?), Györe Anett, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (tartalék: Tóth Ildikó)