Döcögös kezdés után tízzel verték Új-Zélandot a női pólósok

Vágólapra másolva!
A címvédő magyar nőivízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 17-7-re legyőzte Új-Zéland csapatát a Melbourne-ben zajló vizes sportok világbajnokságán. Godova Gábor csapata nehezen lendült játékba, de a második negyedtől Pelle Anikó és Primász Ágnes vezérletével fokozatosan állva hagyta ellenfelét.
Vágólapra másolva!

D csoport, 2. forduló:
Magyarország - Új-Zéland 17-7 (2-1, 5-0, 4-4, 6-2)
gólszerzők:
Pelle 6, Primász 5, Bujka 2, Valkay Á. 2, Stieber, Takács, illetve McGuinness 3, Mason 2, Donoghue, Sieprath

Az olaszok elleni 8-8-as végeredménnyel záruló rangadó után papíron könnyebb ellenfél várt a nőipóló-csapatunkra, az az Új-Zéland, amellyel korábban mindössze egy világversenyen, még 1988-ban találkoztak a mieink, és akkor 12-6-os diadalt arattak. Godova Gábor szövetségi kapitány váltott kapusposzton, az olaszok ellen védő Horváth Patrícia helyett ezúttal Brávik Henriettának szavazott bizalmat, aki az óceániaiak első támadásánál tehetetlen volt, Mason lőtt távolról a jobb sarokba.

Hamar jött a magyar egyenlítés, kettős emberelőnyben Pelle Anikó volt eredményes, aki ott folytatta, ahol az olaszok ellen abbahagyta, akkor öt találatig jutott. Nem kellett sokat várni arra sem, hogy megszerezzük a vezetést, egy lefordulás után Stieber maradt üresen, és a jobb sarkot nézte ki magának. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy nem lesz több gól az első nyolc percben, pedig így lett, annál több volt a hiba, jelzésértékű volt a negyed végén mutatott statisztika, ahol az elszórt labdáknál nálunk három, odaát öt strigula lett behúzva.

A második felvonás Bujka Barbara kihagyott ötméteresével indult, szerencsére a védekezésünk azért összeállt, így hiába kapták a szigetországiak számolatlanul az emberelőnyöket, nem tudtak egyenlíteni. Pelle volt az, aki végül átlendítette a csapatot a holtponton, a bal oldalon maradt üresen és a rövid sarokba vágta a labdát. Lassan belejöttek a többiek is, Primász Ágnes egy kapufa után szép ejtéssel javított, Bujka egy tökéletesen kijátszott akció végén vállalta magára a befejezést, Pelle ötméteresből büntetett, majd a félidő zárásaként Valkay Ágnes másolta le Primászt egy pimasz ejtéssel.

Forrás: MTI

Godova Gábor nem mindig értett egyet a bírók döntéseivel

7-1-es magyar vezetéssel fordultak tehát a csapatok, a harmadik negyed elején a kínai bíró minden bizonnyal megszánta az első perc óta gólképtelen új-zélandiakat, mert gyors egymásutánban három játékosunkat is kiszórta, és Donoghue élt is a lehetőséggel. Pelle két ejtéssel válaszolt, az első éppenhogy becsorgott, a másodikhoz viszont hozzá sem tudott szagolni Colebourne kapus, a túloldalon Mason lepte meg Brávikot, majd Primász vívott gólpárbajt McGuinness-szel, így 4-4-es döntetlent hozott a harmadik negyed.

Takács Orsolya léc alá pattintott labdájával indult az utolsó játékrész, de az ellenfélnél ismét McGuinness villant, okosan megvárta, amíg Brávik elsüllyed. A mieinknek nagyon bejött az ejtés, sorban Valkay, Primász és Pelle is eredményesen élt ezzel a fegyverrel, Primász törte meg a sormintát, amikor kettős emberelőnyben erőből vágta a labdát Colebourne mögé, ezzel megvolt a tízgólos különbség.

Bujka centerben parádézott, emberét átjátszva szerezte a 17. magyar találatot, de egy szerencsés, Brávik kezéről bepattanó lövéssel Új-Zélandé volt az utolsó szó, 17-7-re nyert ezzel Godova Gábor gárdája, amely az utolsó fordulóban, pénteken, magyar idő szerint 8.20-tól Kubával vívja az utolsó csoportmeccset.

A csoport másik mérkőzésén:
Olaszország - Kuba 17-5

A csoport állása: 1. Olaszország 3 pont (25-13), 2. Magyarország 3 (25-15), 3. Új-Zéland 1 (14-24), 4. Kuba 1 (12-24)

További eredmények:
A csoport:
Oroszország - Kína 16-8
Spanyolország - Németország 15-6

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont (30-13), 2. Oroszország 4 (34-19), 3. Németország 0 (17-33), 4. Kína 0 (15-31)

B csoport:
Kanada - Brazília 6-3
Ausztrália - Puerto Rico 26-1

A csoport állása: 1. Ausztrália 4 pont, 2. Brazil 2 (16-8), 3. Kanada 2 (10-8), 4. Puerto Rico 0

C csoport:
Egyesült Államok - Kazahsztán 13-5
Görögország-Hollandia 14-7

A csoport állása: 1. Görögország 4 pont (25-12), 2. Egyesült Államok 4 (22-12), 3. Hollandia 0 (14-23), 4. Kazahsztán 0 (10-24)