Kerékjártó országos csúcsot úszott, majd visszalépett

Vágólapra másolva!
Három magyar próbált szerencsét az ausztráliai vizes világbajnokság úszóversenyeinek harmadik napján, de közülük csak Kerékjártó Tamás szereplését kísérte teljes siker. A székesfehérváriak Amerikában tanuló kiválósága 200 m pillangón, 1:57.54 perces országos csúccsal mutatkozott be Melbourne-ben, ennek ellenére úgy döntött, nem indul el a magyar idő szerint kedd délelőtti elődöntőben.
Vágólapra másolva!

Kerékjártó Cseh László 1:57.80 perces, 2004. április 1-én úszott rekordját adta át a múltnak, ezzel a 11. helyen került be az elődöntőbe. Ráadásul teljesítette a jövő évi, pekingi olimpiai részvételhez előírt A szintet is. Ennek ellenére edzőjével úgy ítélték meg, hogy nem lenne értelme az elődöntős próbatételnek a kiegészítő számban, amikor a vb-programban szerdán már egyik fő száma, a 200 m vegyes selejtezői következnek. Márpedig - mint azt a versenyző mondta - bármennyire is vonzó lenne tovább javítani idején, ő pihenten, s nem az amúgy is embert próbáló pillangós tehertétel okozta fáradalmakkal az izmaiban akar nekivágni a rövidebbik vegyesszám küzdelmeinek. Azon a távon, amelyen a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

"Ilyen jó formában még soha nem úsztam 200 pillangón világversenyen. Annak is örülök, hogy sikerült teljesítenem az olimpiai A szintet. Jó volt bemelegednem a 200 vegyes előtt. "

Forrás: [origo]

A Melbourne Parkban már a 2009-es római világbajnokság terveit is bemutatják

Kerékjártó visszalépése egyszersmind azt is jelenti, hogy a magyar idő szerint kedd délelőtti - négy elődöntőt és öt döntőt tartalmazó - úszóprogramnak nincs magyar résztvevője. A szintén 200 pillangóban induló Verrasztó Dávid nem sokat kezdhetett a 64 versenyzőt felvonultató kategória java része ellen. Még úgy sem, hogy előfutamában házi rekordját több mint két másodperccel lejjebb vitte: 2:02.42-ről kereken 2:00.00 percre, de ezzel is csak a 25. lett a roppant erős mezőnyben.

Ugyanígy járt 200 m gyorson Hosszú Katinka azzal a különbséggel, hogy a bajaiak versenyzője csaknem öt tizeddel elmaradt egyéni rekordjától. A 2:02.00 perc a teljes rangsorban - Verrasztóval egyezően - a 25. pozíciót, egyúttal szintén a kiesést jelentette számára.