Gyurta jó úton halad a döntő felé 200 mellen

Vágólapra másolva!
A melbourne-i idő szerint csütörtök délelőtti úszófutamokban két magyarért szoríthattunk a vébén, 200 mellen Gyurta Dániel és Bodor Richárd állt rajtkőre, előbbi az ötödik legjobb idővel került az elődöntőbe, utóbbi viszont csak huszonkilencedik lett, így nem jutott tovább.
Vágólapra másolva!

Tomka Tivadar helyszíni tudósítása Melbourne-ből

Csütörtök délelőtt mellúszóink játszották a főszerepet Melbourne-ben, ahol 200 méteren Gyurta Dániel és Bodor Richárd szállt vízbe. A 18. életévét májusban betöltő Gyurta 2:12.61 perces időeredménnyel újabb olimpiai kvótát nyert a magyar csapatnak, és nem mellékesen az ötödik legjobb idővel bejutott az elődöntőbe.

"Elégedett vagyok" - kezdte az olimpiai ezüstérmes Gyurta az értékelését. "Az időeredményem és az úszásom is rendben volt. Maradt még bennem tartalék, de egyelőre nem akarok jósolgatni."

Forrás: [origo]

Gyurta Dániel akár érmet is szerezhet, ha így folytatja

Az egyik nagy rivális, a világcsúcstartó Brendon Hansen meglepetésre nem állt rajthoz, mint azt az amerikai csapatvezetőktől megtudtuk, az éjjel belázasodott, és nagy valószínűséggel influenzája van. A másik magyar fiú, Bodor Richárd 2:15.89-cel a 29. helyen végzett, így nem jutott tovább.

Délután a 200 méteres vegyes úszás fináléjában Cseh Lászlónak és Kerékjártó Tamásnak szurkolhatunk, míg a 200 méteres mellúszók elődöntőjében Gyurta Dániel ugrik majd vízbe.

A szervezők egyébként kisiskolásokat ültettek a lelátóra, mert a nemzetközi és a helyi lapok többször is arról számoltak be, hogy keveslik a nézőszámot, hiszen még egyszer sem volt tetlház. Valószínűleg ennek oka a drága jegyárakban keresendő, ugyanis az esti döntőkre 198 ausztrál dollárba (30 000 forint) kerül egy jegy.

Még az ausztrálok havi keresete mellett is borsos ez az ár. Ha már a pénznél járunk, az úszók kereseti listáját Melbourne-ben természetesen Michael Phelps vezeti, aki a két világrekordjáért 50 000 amerikai dollárt zsebelt be, a három aranyérme pedig további 26 ezret hozott még a konyhájára. És hol van még a vb vége!