Könyököst adni és elviselni, erről is szól a nyíltvízi úszás

Olasz Anna rio 2016 olimpia női 10 kilométeres nyíltvízi úszóverseny
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. A 15. helyen végzett Olasz Anna a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenyében a Copacabana Erődnél 2016. augusztus 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szegeden rendezték meg a nyílt vízi úszók országos bajnokságát, amelyen a balatonfüredi vizes vb-re készülő magyarok mindannyian elindultak. A DIGI Sport híradójának Olasz Anna azt mondta, hogy az első nyolc kilométer számára olyan volt, mint egy pancsolás.
Vágólapra másolva!

A szakemberek szerint a 10 km-es táv már-már túl rövid a női verseny győztese, Olasz Anna számára.

"Azt nem mondanám, hogy rövid, de az tény és való, hogy ez most hipp-hopp, eltelt a múlt heti öt és fél órás versenyhez képest" - nyilatkozta a Sport 24-nek a vb-ezüstérmes Olasz Anna, aki 2:02:49.82 óra alatt úszta le a távot.

"Nyolcezer méterig nem is figyeltem, olyan volt, mintha egy pancsolás lett volna. Az utolsó kétezer méter viszont, amikor ritmust váltottunk, nyilván már nehéz volt" - fogalmazott Olasz Anna, aki szerint az ob egy edzésnek nagyon jó volt.

Azt is elmondta, milyen időjárásnak örülne a 32 nap múlva kezdődő világbajnokságon.

"Nagyon szeretem a Balatont, de remélem, hogy fújni fog a szél, vagy egy kicsit érdekesebb idő lesz. Ez ugyanis hullámokat kreál, az pedig fekszik nekem,

- tette hozzá Olasz Anna.

A férfiaknál a junior világbajnok Rasovszky Kristóf mindössze 44 századmásodperccel győzte le Papp Márkot. "Szerintem ez a sport annak jó, aki nem fél attól, hogy kicsit test-test ellen, ráadásul nem is egyenesen kell úszni.

– árulta el Rasovszky Kristóf.

Balatonfüreden az első nyílt vízi úszódöntőt július 15-én rendezik majd.