Hosszú visszakapja, amit a FINA korábban elvett tőle

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka is felhőtlenül örült a győzelmeknek
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka felháborodása után a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megemeli a Világkupán az összetett győzelemért járó pénzösszeget.
Vágólapra másolva!

Korábban a szövetség négy egyéni versenyszámban engedélyezte az indulást az úszóknak. A döntés után Hosszú élesen bírálta a FINA-t, mondván így nem úszhat és nem nyerhet annyit, mint idén.

A szabálymódosítás miatt körülbelül 30-50 millió forinttól esett volna el.

Gratulálok, FINA! Hosszú nekiment a Nemzetközi Úszószövetségnek

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka felháborodva vette tudomásul a Nemzetközi Úszószövetség döntését, amely a 2017-es Világkupa-sorozat állomásain összesen négy egyéni versenyszámban engedélyez indulást az úszóknak. A FINA szerint a változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől, viszont Hosszú Katinka szerint a döntés előtt csak magukat az érintetteket nem kérdezték meg.

A borsonline értesülései szerint azonban

Gyárfás Tamás FINA-alelnök közbenjárásával sikerült elérni, hogy anyagilag kárpótolják a háromszoros olimpiai bajnok úszónőt.

A sorozat összdíjazását fogják megemelni, azaz kevesebb versenyen indulva is lehet ugyannyi pénzdíjat gyűjteni.

Hosszú a 2016-os Világkupa-sorozat kilenc állomásán összesen 103 érmet nyert, ebből 73 arany, az összkeresete pedig csaknem 387 ezer dollár (110 millió forint) volt.

Emellett a Vk-széria legjobbjaként a 100 ezer dolláros (28,35 millió forint) különdíjat is bezsebelte.