Társoldalunk:

Nincs akadálya, hogy mindenki élvezze a vizes vb-t

2017.07.06. 15:45

A budapesti vizes vb helyszínéül szolgáló Duna Aréna akadálymentes, a kerekesszéket használók pedig online is megvásárolhatják jegyüket a jövő pénteken kezdődő sporteseményre.

Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos ismertette: a Duna Arénában biztonságos parkoló, tágas, akadálymentes terek és mosdók, a látássérülteknek is könnyen használható lift várja a fogyatékkal élő szurkolókat és kísérőiket.

Szekeres Pál, paralimpikonForrás: MTI/Beliczay László

A miniszteri biztos kitért arra, hogy egy sportlétesítménynek, amelyben paraversenyeket is rendeznek majd, magasabb elvárásoknak kell megfelelnie,ezért a Duna Arénát még a tervezés fázisában átvizsgálta a mozgáskorlátozottak budapesti szervezetének szakmai háttérintézménye, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) javaslatáraa kerekesszékekkel közlekedők nemcsak a hivatalos jegyértékesítő helyeken vásárolhatnak jegyet, hanem online is. Az érintettek a disabled.budapest2017@tex.hu e-mail-címen regisztrálhatnak, és a jegyüket is elektronikusan kapják meg.

Nyitrai Zsolt (balra), stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottFotó: Mudra László [origo]

Szentandrási Flóra, az Európa Szívében Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a programjuk keretében a 6 és 18 év közötti gyermekeknek regisztrációhoz kötötten ingyen biztosítanak jegyet a vb délelőtti programjaira. Elmondása szerint már több ezren éltek a lehetőséggel, de továbbra is lehet regisztrálni a www.vizesvb.europasziveben.hu oldalon.

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.