6 milliárd tévénézővel számolnak a vizes világbajnokság idején

Vizes vb sajtótájékoztató világbajnokság Dr. Szabó Tünde Margitsziget és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda fejlesztéseit bemutató sajtótájékoztató
Dr. Szabó Tünde elmondta, hogy a turizmusnak már most 70 százalékos növekedést jelent vizes világbajnokság
Vágólapra másolva!
Az egységesen 9 százalékos adókulccsal is kiszámítható és tervezhető sportfinanszírozási csatorna marad a társaságiadó-kedvezmény rendszere (TAO) - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Világgazdaságnak.
Vágólapra másolva!

A lap keddi számában közölte, nem lesz megtorpanás az eddig kétkulcsos, 10 és 19 százalékos társasági adó átalakítása miatt.

Hozzátette, a rendszeren keresztül mostanáig mintegy 450 milliárd forint áramlott a magyar sportba.

Dr. Szabó Tünde elmondta, hogy a turizmusnak már most 70 százalékos növekedést jelent a vizes világbajnokság Fotó: Hirling Bálint - Origo

A mintegy 130 milliárd forintos kiadással párosuló vizes világbajnokságról elmondta, akik ennek töredékére becsülték a rendezés költségeit, azok nem számoltak a vb nélkül is megvalósuló városfejlesztési beruházásokkal.

Kifejtette, a turizmusnak már most 70 százalékos növekedést jelent a budapesti, balatonfüredi esemény, 350 ezer látogatóval és 6 milliárd tévénézővel számolnak.