Kemény-blog: A FINA vezetői dobtak egy hátast

Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccseit követően. Íme az első bejegyzése.
Vágólapra másolva!

Végre megkezdődött vasárnap a vébé. Egyrészt nagyon vártuk, mert rengeteg volt az előkészítő feladat, másrészt végre itt láthatjuk a csapatainkat. Hihetetlen volt a délelőtti blokk, a női torna nyitónapjának vasárnap délelőtti négy mérkőzése megadta az alaphangot,

pontosabban a magyar közönség, hiszen még a FINA vezérei is "dobtak egy hátast" a sok szurkoló és a remek hangulat miatt, pláne, úgy, hogy a hazai csapatnak nem is volt meccse.

A magyar közönségtől a FINA vezetői is dobtak egy hátast Fotó: Mudra László - Origo

Na, ez példa nélkül álló. Jól indult tehát a póló, el-elcsíptem néhány véleményt a részt vevő játékosoktól és edzőktől is. Mindenki csodájára járt a Hajósnak, a szurkolóknak, magának a vb-nek. Az ausztrál Tom Hoad, aki főszervezője volt már három ausztráliai vizes vb-nek is, azt mondta, hogy ez a valaha volt legjobb lesz.

És akkor mi is elkezdtük este, a lányok szépen játszva, magabiztosan győztek Japán ellen. Sok látványos gólt lőttek, külön öröm, hogy sok játékos tudott eredményes lenni és jó teljesítményt nyújtani, hiszen így az ellenfeleknek többükre kell felkészülni. Erődemonstrációt tartott tehát a csapat, ugyanakkor megértem Attilát, aki a sok kapott gól miatt kicsit elégedetlen volt önmagukkal.

Tudjuk, hogy pólóban egy 10-1-es győzelem értékesebb, mint egy 20-11-es.

Kemény Dénes szerint külön öröm, hogy sok játékos eredményes tudott lenni Fotó: Mudra László - Origo

Felmentem viszont a magyar kapusokat, hiszen a japánok nagyon robbanékony izomzatúak, gyors és kiszámíthatatlan lövéseik vannak.

Talán úgy lehet a legjobban leírni a játékukat, hogy pólózni nem tudnak olyan jól, mint lőni, tehát kapusaink 50% közeli teljesítménye egész jó volt.

A hangulat az esti meccsen megfelelt a klasszikus margitszigetinek, amilyen csak a Hajós nyitott 50-ese tud lenni! Telt ház előtt, már a nyitómeccs a ki-ki meccsek légkörét hozta, ugyanezt sejtem a ma esti ausztrálok elleni férfi meccsen, várjuk a szurkolókat és köszönjük nekik a hangos buzdítást!

Kemény Dénes