Ötből négy magyar támogatja a vizes vb-t

FINA2017, Vizes VB, megnyitó ünnepség
Vágólapra másolva!
A Századvég legfrissebb kutatása szerint a magyar lakosság többsége "támogató érdeklődéssel" kísérte figyelemmel múlt pénteken a 17. FINA vizes világbajnokság megnyitó ünnepségét.
Vágólapra másolva!

A Századvég hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

a lakosság több mint háromnegyede - 78 százaléka - támogatja,

hogy idén hazánk rendezi meg a vizes világbajnokságot, míg a válaszadók csupán 18 százaléka ellenzi.

A telefonos-kérdőíves, 500 ember megkérdezésével zajlott felmérés adatai azt mutatják, hogy a teljes magyar lakosságot elérte a magyarországi vizes világbajnokság híre: a lakosság 99 százaléka hallott arról, hogy hazánkban rendezik meg a sporteseményt.

Fotó: Mudra László - Origo

A nyitóceremónia iránti érdeklődés is igen magas volt: a felnőtt lakosok közel háromnegyede (72 százaléka) látta az ünnepséget vagy hallott róla a hírekben.

Több mint minden harmadik ember (35 százalék) végignézte az ünnepséget - döntő többségük a televízión keresztül leadott közvetítést -, 37 százalékuk pedig részleteket látott belőle vagy az esemény híradós tudósításaiból tájékozódott.

Az eseményt részben vagy egészében figyelemmel kísérők döntő többségének - 83 százalékának - tetszett a megnyitó, 16 százalékuk benyomása volt inkább negatív, 1 százalék pedig nem tudott véleményt formálni a kérdésben - derült ki a Századvég felméréséből.