"Mindenki 200%-ot adott ki magából!"

Budapest, 2017. július 19. A magyar csapat a szinkronúszás szabadgyakorlatának selejtezőjében a 17. vizes világbajnokságon a Városligetben 2017. július 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Méltón koronázta meg teljesítményét a magyar küldöttség a Városligetben. A szinkronúszó csapatok szabadprogramjának selejtezőjében a hazai válogatott a 16. helyen végzett, de semmi okuk a csalódottságra. Döntőbe ugyan nem jutottak, de a 78,3333 pontjuk elismerést váltott ki mindenkiből.
Vágólapra másolva!

A közönségen egész este érezhető volt, hogy rajtuk nem fog múlni semmi. Nem csak a magyarokat köszöntötték üdvrivalgással, de korábban a japánok és a mexikóiak megkapták azt a hangorkánt, amit ezelőtt csak a hazaiak.

Azt már megszokhattuk, hogy az úszók napról napra felülmúlják magukat, de ezt a nézőkről is elmondhatjuk ugyanúgy.

A magyar lányok huszadikként következtek a 25 indulót számláló mezőnyből. Ekkorra már besötétedett, az imponzáns környezet, a zene, az eufórikus közönség és a lányok fantaszikus kűrje olyan atmoszférát adott arra a négy és fél percre, amit nehéz lesz elfelejteni. Aztán a produkció után felvillant a 78,3333-as értékelés, amit a publikum hangos tiltakozással fogadott. A lányok viszont kevésbé voltak elkeseredve, sőt...

Volt, aki örömkönnyeit törölgette, olyan is, akinek a mosolyt le sem lehetett törölni az arcáról, de ki szerette volna letörölni?

16. helyen zárt végül a magyar válogatott Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer

Kiss Szofi köszönetet mondott a közönségnek, akik annyira hangosak voltak, hogy a számolót, Rényi Lucát alig hallották a többiek. Schwarcz Anett véleménye szerint mindenki 200%-ott adott bele az egész világbajnokság alatt, így sem a teljesítményük, sem a helyezések miatt nem maradt bennük hiányérzet. Többen is kiemelték, hogy ez egy pontozásos sport, ahol a diplomácia sokat számít, céljük, hogy ők is felkerüljenek a térképre.

Kertai Lili is értékelte az utolsó produkciót:

Ilyen és ehhez hasonló figurákat láthattak a nézők a magyar lányoktól Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ugyan a döntő nem jött össze végül egyik számban sem a magyaroknak, ahogy a 80 pont sem, de egészen biztosan felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak, hiszen egy világbajnokságon képviselhették hazájukat, a legszebb helyszínen, teltház előtt.

Ami a selejtező végeredményét illeti, a meglepetés ezúttal is elmaradt:

az oroszok ismét bizonyították, hogy nincs határuk, ezúttal 96,8000 pontot kaptak.

Kína végzett a második helyen, ők 94,3667-et kaptak a kűrjükre. Ukrajna jutott tovább a harmadik helyen, 92,9000 ponttal.

Csütörtökön délelőtt a női páros szabadprogram döntőjét rendezik, este pedig a csapatok kombinációs versenyének selejtezője jön, a magyar utánpótlás-válogatott előúszásával.