Kemény-blog: Jobb ma egy agyaggalamb, mint a vízilabda

kemény dénes blogkép
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccseit követően. Íme, a vasárnapi bejegyzés.
Vágólapra másolva!

Szombaton nem volt magyar női meccs, az első hely jutalma az egyenes negyeddöntős hely, ez pedig nem kicsit fontos. Két oknál fogva sem, egyrészt mert a plusz pihenőnap lehetőséget biztosít a monotónia megtörésére (jelentem megvolt, agyaggalambra vadásztak a játékosok, és a szigorú étkezési rendben is komoly kivételeket tettek), másrészt, van bőven példa, hogy mennyire arcra lehet esni egy ilyen meccsen. Volt olyan, hogy a nyolcaddöntőben vérzett el Eb-ezüstérmes horvát csapat, és játszhatott a kilencedik helyért a szintén kieső olimpia döntős, későbbi olimpiai bronzérmes oroszokkal. Komoly gáz lehet tehát egy nyolcaddöntőből, mert egy neves csapat nyakán ott a kés, az ellenfél pedig felelősség nélkül, bátran játszik.

Szóval, jobb volt az agyaggalamb, mint a hollandok helyett az oroszokkal szenvedni.

A magyar női válogatott a hollandok elleni győzelemmel elkerülte a nyolcaddöntőt Fotó: Mudra László - Origo

És ha már a holland-orosz meccs: óvtak a hollandok. A helyszínen lévő szakemberek egyöntetű véleménye szerint igazuk van.

Amikor ezt írom, úgy tudom már el is utasították az óvást.

Az a helyzet, hogy egy nagy nemzetközi tornán a feszes menetrend miatt egyszerűen nagyon nehéz megszervezni egy újrajátszást. Persze amikor az ukrán focicsapat kiesett a 2012-es hazai Eb-n egy meg nem adott szabályos gól miatt, ott sem játszották újra meccset, pedig a foci más kávéház. Végre valami rossz, ami nem csak a pólóra érvényes, hurrá!

Kemény Dénes