Bíró Attila: Saját pontatlanságunk miatt vesztettünk

FINA2017, Vízilabda Vizes VB, Magyarország-Kanada női vízilabda negyeddöntő
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilaba-válogatott 6-4-re kikapott Kanada csapatától a vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így nem jutott be a legjobb négy közé. A vegyes zónában a rendkívül csalódott játékosok és Bíró Attila szövetségi kapitány próbálták megfejteni a vereség okait.
Vágólapra másolva!

Teltház és óriási hangulat fogadta a magyar női vízilabda-válogatottat a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Mindenki tudta, hogy nem szabad leírni a kanadaiakat, hiszen a két csapat legutóbbi mérkőzésén is borsot törtek a juharlevelesek Bujkáék orra alá, nem egészen két hónappal ezelőtt. Erre az eredményre és legfőképpen a támadójátékra azonban senki sem számított.

A könnyeivel küszködő Keszthelyi Rita érkezett először a vegyes zónába.

A válogatott csapatkapitánya azt is kiemelte, hogy nem ment el az önbizalmuk, türelmetlenek voltak inkább, de szerinte az sem engedhető meg, hogy egy játékos (Monika Eggens) öt gólt lőjön a meccs alatt.

Kézerdő a kanadai kapu előtt. A magyar válogatott nem talált a kanadaiak védekezésére ellenszert Fotó: Mudra László - Origo

Tóth Ildikó elégedett volt a csapatvédekezéssel, szerinte hat kapott góllal lehet meccset nyerni. Köszönetet is nyilvánított a közönségnek, és biztatja őket, hogy ezután is jöjjenek ki nekik szurkolni, mert nagyon sokat jelent a csapat számára.

"Itt az idő arra, hogy az eredeti célunkat újragondoljuk, és egy újat tűzzünk ki"

- tette hozzá a center.

"Kicsit úgy érzem, mintha megbabonáztak volna minket" - kezdte Gurisatti Gréta az értékelést.

Óriási kanadai öröm a lefújás után, kiejtették a torna egyik esélyesét, így az elődöntőben folytathatják Fotó: Mudra László - Origo

"Kanada nem csinált semmi olyan extrát, amire ne készültünk volna, egyszerűen a saját pontatlanságunk miatt vesztettünk"

- mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, majd így folytatta: "Nem tudom, mi lehet ennek az oka, eddig nem volt jellemző ránk ez a gyatra helyzetkihasználás, lehet, hogy a lányoknak megremegett a kezük.

A kanadai válogatott Spanyolországgal játszik a döntőért, míg a magyarok az 5-8. helyekért folytatják a küzdelmet, először Görögország ellen.