Kemény-blog: Kanada ellen magunkat vertük meg

kemény dénes blogkép
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. A női válogatott Kanada elleni vesztes (4-6) negyeddöntőjét követően Kemény Dénes a következőket írta.
Vágólapra másolva!

Nehéz a hétfői magyar-kanadai női negyeddöntőről okosat mondani, ki lehet kapni egy fontos meccsen, na de így?

De hat kapott góllal kikaptunk. A kanadaiak speciális védekezésére készült a csapat, majd sorra lőtte a blokkokat, kapufákat, a maradék lövés meg elakadt a kapusban. Azt hiszem, erre a meccsre érvényes a "magunkat vertük meg" szlogen, mert az ellenfél sem játszott különösebben jól.

Kanadai örömünnep a medenceparton Fotó: Mudra László - Origo

Az okok? Kívülről nehéz, de talán annyi hiányzott, hogy néhány kritikus pillanatban kellett volna egy vagány megoldás, egy egyéni villanás ami hitet adott volna. De senkinek nem ment a játék, a végén már a mozgásból kialakított helyzetek is kimaradtak.

Az elején együtt mentek be a lányok a gödörbe, később pedig egyikük sem jött igazából ki onnan.

A meghatározó teljesítmények hiánya megpecsételte a végeredményt.

A magyar női válogatottnak nem ment a játék Kanada ellen Fotó: Mudra László - Origo

És most jön a feketeleves: az ötödik helyért csupa olyan csapattal kell majd küzdeni, amelyik simán lehetne elődöntős, az első rögtön a nagyon erős görög.

Remélem, sikerülni fog.

Kemény Dénes